Tickets Menu ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ NATIONAL THEATER OF GREECE

Το Τμήμα Σκηνοθεσίας λειτουργεί από το σπουδαστικό έτος 2018-2019, στο πλαίσιο της Δραματικής Σχολής και βάσει του κανονισμού της, όπως αυτός ορίζεται στο Κανονιστικό Διάταγμα της 14-12-1943 τεύχος πρώτον, φύλλο 416 της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και στο Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμόν 93 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (αρ.φ.172, 1/10/2018) με την τροποποίηση του Π.Δ. 336/1983 που αφορά στην οργάνωση και λειτουργία της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.

Σκοπός και έργο του Τμήματος είναι η καλλιτεχνική ευαισθητοποίηση, η επαγγελματική κατάρτιση και η κατάλληλη εκπαίδευση των νέων, προκειμένου να ασκήσουν το  επάγγελμα του σκηνοθέτη. Η φοίτηση διαρκεί 3 χρόνια και είναι δωρεάν.

Τα μαθήματα τα οποία διδάσκονται και αποβλέπουν σε αυτό το σκοπό, ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες: 

  • Σκηνοθεσία - Υποκριτική:  Τα μαθήματα αυτά διδάσκουν κατ’ επάγγελμα σκηνοθέτες και ηθοποιοί με διδακτική εμπειρία. Προβλέπονται τρεις καθηγητές ανά έτος.
  • Θεωρητικά  μαθήματα: Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Στοιχεία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Ιστορία Κινηματογράφου, Ιστορία Σκηνοθεσίας. Αυτά διδάσκονται από αρμόδιους καθ’ ύλην καθηγητές.
  • Τεχνικά μαθήματα: Γυμναστική - Χορός, Εκφραστική Κίνηση - Χορός, Μουσική και Ορθοφωνία. Όλα τα παραπάνω διδάσκονται και στα τρία έτη. 

Το Τμήμα Σκηνοθεσίας υπάγεται στη Δραματική Σχολή, η οποία τελεί υπό την εποπτεία και ευθύνη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, διοικείται από τον Διευθυντή της ή τον Υπεύθυνο Σπουδών, καθώς και το Σύλλογο των Καθηγητών, όργανα τα οποία έχουν την ευθύνη για κάθε εκπαιδευτικό, διοικητικό ή πειθαρχικό ζήτημα πιθανόν προκύψει. 

Διδακτικό προσωπικό 2018-2019

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Δημήτρης Καραντζάς 
Στάθης Λιβαθινός
Δημήτρης Παπανικολάου
Andrew Visnevski

ΣΚΗΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
Παρθενόπη Μπουζούρη

ΣΚΗΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ-ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Θοδωρής Αμπαζής

ΜΟΥΣΙΚΗ 
Χαράλαμπος Γωγιός

ΧΟΡΟΣ-ΣΚΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
Φωκάς Ευαγγελινός
Καμίλο Μπεvτανκόρ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Χρήστος Δήμας

ΔΡΑΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Έλσα Ανδριανού

ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
Γρηγόρης  Ιωαννίδης

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ
Γιώργος  Σαμπατακάκης 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Διονύσης Καψάλης

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κωνσταντίνος  Ζαμάνης

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Ελένη Βαροπούλου:
Ιστορία σκηνοθεσίας
Maria Shmaevich: Σκηνική κίνηση

 

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ:
Έλσα Ανδριανού

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ:
Ελένη Μποζά

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Α Έτος: Στάθης Λιβαθινός
Β Έτος: Λίλυ Μελεμέ
Γ Έτος: Ελένη Μποζά

 

Εισαγωγικές Εξετάσεις για το Τμήμα Σκηνοθεσίας

Από το Εθνικό Θέατρο ανακοινώνεται ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις για το Τμήμα Σκηνοθεσίας της Δραματικής Σχολής θα γίνουν σε δύο (2) στάδια:

Στο πρώτο στάδιο οι υποψήφιοι καλούνται να εξετασθούν παρουσιάζοντας σκηνοθετικούς αυτοσχεδιασμούς, σε θέματα και ζητούμενα που θα τους οριστούν κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Στο δεύτερο στάδιο οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα κληθούν να οργανώσουν και να παρουσιάσουν σκηνοθετικούς αυτοσχεδιασμούς, σε θέματα και ζητούμενα που θα τους οριστούν κατά τη διάρκεια της εξέτασης, με τη συμμετοχή συνυποψηφίων τους.

Μεταξύ πρώτου και δεύτερου σταδίου οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν, θα κληθούν να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, των οποίων η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή στο δεύτερο στάδιο.

Τέλος, μεταξύ πρώτου και δευτέρου σταδίου, θα εξεταστούν γραπτά στην παρουσίαση προσωπικής ανάγνωσης - σκηνοθετικής προσέγγισης πάνω σε ένα έργο επιλογής τους, από τους εξής συγγραφείς: Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης, Αριστοφάνης, Σαίξπηρ, Μολιέρος, Γκαίτε, Σίλερ, Ίψεν, Τσέχοφ, Στρίντμπεργκ. Επίσης, το γραπτό θα πρέπει να συνοδεύεται από εικαστικό υλικό (πίνακες, φωτογραφίες), το οποίο κατά τη γνώμη του υποψηφίου αντανακλά και υποστηρίζει την αισθητική της σκηνοθετικής του προσέγγισης. Το συνοδό υλικό θα πρέπει να έχει εκτυπωθεί από τους υποψηφίους κατά την προσέλευσή τους στη γραπτή εξέταση και να παραδίδεται μαζί με το γραπτό.

Κατά την προσέλευσή τους στις εξετάσεις, θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσουν

  • αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου,
  • αντίγραφο πιστοποιητικού γεννήσεως, ή αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
  • δύο (2) φωτογραφίες (για αστυνομική ταυτότητα)

Κατά την προσέλευσή τους την ημέρα της εξέτασης, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα.

Οι υποψήφιοι, για το Τμήμα Σκηνοθεσίας, σύμφωνα με τον νόμο, δεν πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος, έως την 1/9/2019

Η φοίτηση στη Σχολή είναι τριετής και υποχρεωτική.

Οι ημερομηνίες για την υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις ανακοινώνονται από την ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου.

 

Διεύθυνση:
Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου
Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά
Πειραιώς 52 Τ.Κ. 185 47
Νέο Φάληρο Πειραιάς

Πληροφορίες: Δώρα Ταραμπίκου
Τηλέφωνο : 210 52 25 634 – 210 48 33 922
e-mail:dramaschool@n-t.gr                                                       

Παραστάσεις στο Εθνικό

Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, 10437, Αθήνα, Τηλ. Κέντρο: 210 5288100

antalya travesti maurers sakarya travesti evlilik teklifi acilis organizasyonu organizasyon dugun organizasyonu