Εθνικό Θέατρο

Δωδέκατη νύχτα

του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Από 20.10.2016 έως 08.01.2017

ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Ο Σαίξπηρ εμπνέεται από τις αχαλίνωτες διασκεδάσεις που επιβάλλει ο εορτασμός της νύχτας που κλείνει το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων και μας δίνει ένα από τα πιο ζωηρά και εύθυμα έργα του. Τα δίδυμα αδέλφια Βιόλα και Σεμπάστιαν ναυαγούν στις ακτές της σχεδόν μυθικής Ιλλυρίας, όπου δύο αντιθετικές δυνάμεις, το πένθος και ο έρωτας, προσπαθούν να επιβληθούν. Η αναμέτρησή τους προκαλεί απρόσμενες καταστάσεις γέλιου και δακρύων. Έτσι κι αλλιώς, «απόψε» όλα επιτρέπονται!

Το επετειακό φετινό αφιέρωμα στον μεγάλο ελισαβετιανό (που ξεκίνησε την προηγούμενη περίοδο με τον Ριχάρδο Γ ‘ και το «Δωμάτιο του Σαίξπηρ») κλείνει με ένα από τα γνωστότερα έργα του. Όπως σε όλες τις μεγάλες δημιουργίες του, έτσι και στη Δωδέκατη Νύχτα, ο Σαίξπηρ, πίσω από το παιχνίδισμα της περιπέτειας, της μεταμφίεσης και της γοητευτικής ποιητικής σύλληψης, επεξεργάζεται μια κοσμοθεωρία, που επαναπροσδιορίζει τις αρχετυπικές έννοιες του έρωτα, της εξουσίας και των συμβάσεων που ορίζουν τη ζωή των ανθρώπων.


Με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου

Πληροφορίες

Τετάρτη, Πέμπτη: Γενική είσοδος 13€

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: Γενική είσοδος 15€

 

Εκτός

Διακεκριμένη ζώνη:

Πλατεία 1η–3η σειρά και Α΄ εξώστης 1η σειρά 25 €

Πλατεία 4η–6η σειρά 20 €

Β΄ εξώστης 10 €

Φοιτητικό / νεανικό* (εκτός διακεκριμένης ζώνης) 10 €

Θέσεις περιορισμένης ορατότητας 10 €

(*νεανικό: νέοι έως 28 ετών)

media gallery

Δωδέκατη νύχτα

του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.