Εθνικό Θέατρο

"Ξένος": Αόρατη Όλγα, Άουστρας ή Η Αγριάδα

των Γιάννη Τσίρου, Λένας Κιτσοπούλου

Από 02.11.2011 έως 26.02.2012

ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ - ΒΡΥΣΑΚΙ

ΑΟΡΑΤΗ ΟΛΓΑ (του Γιάννη Τσίρου)
Μια νεαρή μετανάστρια πέφτει θύμα του τράφικινγκ και αποτελεί αντικείμενο σκληρής συναλλαγής. Οι σκοτεινές διαδρομές ενός ολόκληρου μηχανισμού που δεν γνωρίζει ηθικές αναστολές, δεν της επιτρέπουν να ξεφύγει από το αδιέξοδό της.

Το έργο του Γιάννη Τσίρου έχει τη δύναμη και την αμεσότητα ενός ντοκουμέντου και βασίζεται σε πραγματική ιστορία και μαρτυρίες. Παρουσιάστηκε πέρυσι για πολύ περιορισμένο αριθμό παραστάσεων και έγινε δεκτό με εξαιρετικά σχόλια.

Η παράσταση Αόρατη Όλγα συμμετέχει στο πρόγραμμα Emergency Entrance, ένα διεθνές θεατρικό πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας, του Θεάτρου Γκαριμπάλντι της Ιταλίας, του Εθνικού Θεάτρου του Ισραήλ Habima, του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας, του Ουγγρικού Θεάτρου της Κλουζ - Ρουμανία και του Schauspielhaus Graz της Αυστρίας. Το Emergency Entrance επιδοτείται από το EU Culture Programme 2007-13, σε συνεργασία με την Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης. Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε στην Κλουζ τον Δεκέμβριο του 2010 ενώ η τελική παρουσίαση όλων των παραστάσεων θα γίνει σε Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο Γκρατς της Αυστρίας στις 26-29 Ιανουαρίου 2012.

www.emergency-entrance.com

Η παρούσα δημοσίευση (ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.
ΑΟΥΣΤΡΑΣ ή Η ΑΓΡΙΑΔΑ (της Λένας Κιτσοπούλου)
Μια παρέα νέων καλεί στο σπίτι της έναν τουρίστα που κάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα. Η επίσκεψη του ξένου δημιουργεί ένταση μεταξύ των προσώπων και οδηγεί σε απρόσμενες καταστάσεις.

Με όπλο την αιχμηρή γλώσσα και την τολμηρή ιδεολογική της θέση, η συγγραφέας κάνει ένα εξαιρετικό σχόλιο για τη στρέβλωση και τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας του προβλήματος της μετανάστευσης.

Το Εθνικό Θέατρο κάλεσε δύο από τους γνωστότερους συγγραφείς της νεότερης γενιάς, το Γιάννη Τσίρο και τη Λένα Κιτσοπούλου, να γράψουν από ένα μονόπρακτο έργο με θέμα τον «Ξένο». Τα κείμενα που γράφτηκαν παρουσιάζουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδοχές του όρου, συνδεδεμένες άμεσα με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Τα έργα θα παρουσιαστούν στο Χώρο Τέχνης και Δράσης «Βρυσάκι», σε συμπαραγωγή μαζί του, σκηνοθετημένα από δύο νέους και ιδιαίτερα ταλαντούχους σκηνοθέτες, με πολύ ενδιαφέροντα μέχρι σήμερα δείγματα δουλειάς.
Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής."Ξένος": Αόρατη Όλγα, Άουστρας ή Η Αγριάδα

των Γιάννη Τσίρου, Λένας Κιτσοπούλου

ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ - ΒΡΥΣΑΚΙ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.