Εθνικό Θέατρο

Εμίλια Γκαλότι

του Γκότχολντ Έφρεμ Λέσινγκ

Από 19.11.2010 έως 06.03.2011

ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Ο πρίγκιπας της Γκουαστάλα δεν παραμελεί μόνο τα καθήκοντά του αλλά και την ερωμένη του κόμησσα Ορσίνα. Η εμμονή του έχει ονοματεπώνυμο: Εμίλια Γκαλότι. Είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα προκειμένου να την αποκτήσει. Με τη βοήθεια του συμβούλου του Μαρινέλλι καταστρώνει ένα σχέδιο που έχει στόχο να εμποδίσει τον επικείμενο γάμο της Εμίλια με τον κόμη Αππιάνι. Στην προσπάθεια αυτήν, ο πρίγκιπας φτάνει ως την απαγωγή της Εμίλια και το φόνο του μέλλοντα συζύγου. Εκείνη καταλήγει στα χέρια του, αλλά ο πατέρας της ζητά πίσω την κόρη του. Η άρνηση του πρίγκιπα να του την επιστρέψει πυροδοτεί απρόβλεπτες και τραγικές εξελίξεις.
Η Εμίλια Γκαλότι, ένα εμβληματικό έργο του ρεαλιστικού αστικού θεάτρου του 18ου αιώνα, είναι ένα κείμενο που θίγει το πρόβλημα της αυτοδιάθεσης και της επιθυμίας του νέου ανθρώπου για ελευθερία, θέτοντας στο στόχαστρό του τις συντηρητικές δομές και τα κοινωνικά ήθη της εποχής του Διαφωτισμού. Όμως, ο θεατής του 21ου αιώνα δε δυσκολεύεται να διαπιστώσει πως οι μηχανισμοί της εξουσίας, αν και έχουν αλλάξει πρόσωπο, είναι ακόμα και σήμερα το ίδιο δύσκαμπτοι και ανυποχώρητοι, θέτοντας σε δοκιμασία την ηθική και τις αρχές του σύγχρονου ατόμου. Το έργο επανέρχεται, με εξαιρετική διανομή και έμπειρους συνεργάτες, στο ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου έπειτα από 66 χρόνια.
Το ανεβάζει στην Κεντρική Σκηνή ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Γιάννης Χουβαρδάς.


Στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου θα εφαρμοστεί εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, με την παράλληλη παρουσίαση παραστάσεών της στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Αναλυτικές πληροφορίες για τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων θα δίνονται από τα ταμεία και την ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου με την έναρξη της προπώλησης.

Εμίλια Γκαλότι

του Γκότχολντ Έφρεμ Λέσινγκ

ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.