Εθνικό Θέατρο

Ένα καπέλο γεμάτο βροχή

του Μάικλ Γκάτσο

Από 07.11.2013 έως 17.01.2014

ΘΕΑΤΡΟ REX – ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ» - ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Η ιστορία του νεαρού Τζώνυ, που άθελά του -και εξαιτίας ενός παλιού τραύματος από τον πόλεμο- βρίσκεται εξαρτημένος από τη μορφίνη, είναι στο επίκεντρο του έργου. Ο Τζώνυ υποφέρει από αυτήν την εξάρτηση, πολύ δε περισσότερο επειδή κρατάει μόνο για τον εαυτό του και τον αδελφό του το μυστικό που τον ταλαιπωρεί, ενώ αφήνει στο σκοτάδι την έγκυο σύζυγό του αλλά και τον πατέρα του. Όταν ο τελευταίος θα επισκεφτεί τα παιδιά του μετά από μακρόχρονη απουσία, μια αλληλουχία γεγονότων, συγκρούσεων, εξομολογήσεων και αποκαλύψεων θα οδηγήσει στη λύση και την οριστική λύτρωση. 

Με κοφτερή γλώσσα, ταχύτατη δράση και πολύ σύγχρονους ήρωες, θίγει το πρόβλημα της εξάρτησης των νέων από τα ναρκωτικά, προτείνοντας την ίδια στιγμή και τη λύση του. Μια λύση που μπορεί να προέλθει μόνο με την ειλικρίνεια, τη θέληση και την συμπαράσταση των οικείων ανθρώπων. Όμως δεν περιορίζεται μόνο στο θέμα του εθισμού. Παρουσιάζει με τρυφερότητα, κατανόηση και πίστη στην ανθρώπινη επικοινωνία τις οικογενειακές σχέσεις και τα προβλήματα που προκύπτουν μέσα σε αυτές, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι κανένα πρόβλημα δεν είναι ανυπέρβλητο όταν υπάρχει η επιθυμία για συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των μελών της. Χωρίς να εξιδανικεύει ή να ωραιοποιεί τον σκληρό κόσμο μέσα στον οποίο οι νέοι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να επιβιώσουν,αφήνει ανοιχτό ένα δρόμο προς την ισορροπία και την ευτυχία. Ο κεντρικός ήρωας καταφέρνει και βγαίνει νικητής από όλη αυτή την περιπέτεια και λειτουργεί ως πρότυπο για όλους τους νέους που εγκλωβίζονται στους ψεύτικους παραδείσους.

Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 50 ΄συμπεριλαμβανομένου του διαλείμματος.
Ένα καπέλο γεμάτο βροχή

του Μάικλ Γκάτσο

ΘΕΑΤΡΟ REX – ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ» - ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.