Εθνικό Θέατρο

Το έγκλημα και η τιμωρία

του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Από 19.02.2016 έως 28.02.2016

ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Στην Αγία Πετρούπολη του 19ου αιώνα, ο φοιτητής της Νομικής, Ρασκόλνικωφ, πραγματοποιεί ένα διπλό φόνο, καλύπτοντάς τον με το ιδεολογικό περίβλημα της απονομής μιας ιδιότυπης δικαιοσύνης. Όμως το έγκλημά του, θα προκαλέσει τους ανθρώπινους και τους θείους νόμους, που θα ζητήσουν το οφειλόμενο αντίτιμο, σέρνοντας τον δράστη σ΄ έναν μοναχικό και εφιαλτικό δρόμο. Η συνείδησή του είναι η σκληρότερη τιμωρία από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει, παρά μόνο ακολουθώντας το δρόμο της αγάπης και της μετάνοιας.

Η βαθιά μελέτη της ανθρώπινης ψυχής και των σκοτεινών νόμων που τη διέπουν, καθιερώνουν το αριστούργημα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα ως μια διαχρονική  και πάντα επίκαιρη λογοτεχνική ανατομία του υποσυνείδητου, γραμμένη σε μια  εποχή που ο όρος δεν είχε ακόμη επινοηθεί. Στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου ο κόσμος του Ντοστογιέφσκι συναντιέται με τον λόγο του Παπαδιαμάντη, σε μια μοναδική μετάφραση, που αποτυπώνει την βαθειά κατανόηση των δύο μεγάλων συγγραφέων για τον πόνο της ανθρώπινης ύπαρξης.
 

διανομή ρόλων

Το έγκλημα και η τιμωρία

του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.