Εθνικό Θέατρο

Λεόντιος και Λένα

του Γκέοργκ Μπίχνερ

Από 18.04.2010 έως 30.05.2010

ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»

Ο πρίγκιπας Λεόντιος πλήττει. «Τόσο νέος μέσα σ’ έναν τόσο γερασμένο κόσμο», ο Λεόντιος νιώθει άδειος, χωρίς καμιά χαρά. Ο βασιλιάς πατέρας του επιμένει να τον παντρέψει με μια πριγκίπισσα, που ο Λεόντιος δεν έχει δει ποτέ, τη Λένα. Ο πρίγκιπας οργανώνει τη φυγή του και με τη βοήθεια του ακόλουθού του, Βαλέριου, ξεκινά μια περιπλάνηση μακριά από το βασίλειό του. Στην Ιταλία,  ο Λεόντιος συναντά και ερωτεύεται μια «άλλη» κοπέλα. Ο γάμος μοιάζει αναπόφευκτος.
Χρησιμοποιώντας ευφάνταστα υλικό παραμυθιού, ο Γκέοργκ Μπύχνερ γράφει μια πικρή «κωμωδία» - απάντηση στον Γερμανικό ρομαντισμό, καταγγέλλοντας την κοινωνική παρακμή και την υποκρισία. Το ανατρεπτικό αυτό έργο, που μαζί με τον «Βόυτσεκ» και τον «Θάνατο του Δαντόν» αποτυπώνουν ανάγλυφα το πρωτοποριακό πνεύμα του συγγραφέα, σκηνοθετεί ο διεθνώς αναγνωρισμένος και πολυτάλαντος Γάλλος καλλιτέχνης Λοράν Σετουάν, έχοντας στη διάθεσή του μια ομάδα νέων αλλά δοκιμασμένων ηθοποιών.

Λεόντιος και Λένα

του Γκέοργκ Μπίχνερ

ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.