Εθνικό Θέατρο

Ο Γενικός Γραμματεύς

του Ηλία Καπετανάκη

Από 30.03.2012 έως 05.05.2012

ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Ο Λάμπρος, πλούσιος επαρχιώτης, ονειρεύεται αξιώματα και τη «μεγάλη ζωή» της Αθήνας. Η υποστήριξη του στον  τοπικό βουλευτή με αντάλλαγμα μια θέση στο Δημόσιο, θα είναι το εισιτήριο του για την πρωτεύουσα. Τον πόθο του αυτό, τον μοιράζεται με τη γυναίκα του, Πηνελόπη, που επίσης προσβλέπει σε ένα υψηλό αξίωμα για τον σύζυγό της. Κι όσο εκείνος θα διαπλέκεται στους μηχανισμούς του πελατειακού κράτους, εκείνη θα στροβιλίζεται με χάρη στα αριστοκρατικά σαλόνια.

Στο Γενικό Γραμματέα ο Ηλίας Καπετανάκης εξελίσσει  και ενισχύει την κωμωδία της εποχής του, χρησιμοποιώντας  στοιχεία από το κωμειδύλλιο. Καυτηριάζει την πολιτική και την κοινωνική διαφθορά σατιρίζοντας συγχρόνως τις επιπτώσεις τους στον οικογενειακό βίο.

Ο Γενικός Γραμματεύς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της νεοελληνικής δραματουργίας.
Με αυτό το έργο το Εθνικό Θέατρο εγκαινιάζει μια νέα δράση, που δίνει έμφαση στην εκπαιδευτική διαδικασία, συνδέοντάς τη με τη θεατρική πράξη.  Η Δραματική Σχολή ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό και δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του Γ΄ έτους να επιχειρήσουν το πρώτο τους «επίσημο» ανέβασμα, στην σκηνή του θεάτρου της Σχολής, εξερευνώντας τις αναλογίες μιας πολιτικής σάτιρας, γραμμένης το 1897, με τη σημερινή πολιτική και κοινωνική κατάσταση.

Είσοδος ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας)

Ο Γενικός Γραμματεύς

του Ηλία Καπετανάκη

ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.