Εθνικό Θέατρο

Το ημερολόγιο ενός απατεώνα

του Αλεξάντρ Οστρόφσκι

Από 14.02.2009 έως 12.04.2009

ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»

Αποφασισμένος να φτάσει πολύ ψηλά, ο νεαρός Γκλούμοφ χρησιμοποιεί όλα τα απαραίτητα όπλα για να εξελιχθεί στους κόλπους της ρωσικής αστικής κοινωνίας: κολακείες, ερωτικές εξομολογήσεις, εξυπηρετήσεις κάθε μορφής, συκοφαντίες είναι κάποια μόνο από τα μέσα της στρατηγικής του, που έχει σαν τελικό στόχο έναν πλούσιο γάμο. Το θράσος του είναι τόσο μεγάλο, ώστε κρατάει σε ημερολόγιο τα κατορθώματα και τις αληθινές του σκέψεις για τα πρόσωπα που τον περιβάλλουν. Ακόμη όμως κι όταν αποκαλυφθεί η μηχανορραφία του, οι διαπλοκές που έχει δημιουργήσει είναι τόσο βαθιές, που αποδεικνύονται αρκετές για να τον «αθωώσουν».

Τη σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα αριστουργηματική σάτιρα του Αλεξάντρ Οστρόφσκι, ενός από τους πρωτεργάτες του ρωσικού ρεαλισμού, παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο. Μια σκληρή κριτική για την κενότητα, την ανοησία και τη ματαιοδοξία κρύβεται κάτω από το ανελέητο χιούμορ και την ξέφρενη δράση του έργου. Ο έμπειρος και ευφάνταστος Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην κρατική μας σκηνή, συντονίζοντας μια ομάδα γνωστών και σημαντικών ηθοποιών.

διανομή ρόλων

Το ημερολόγιο ενός απατεώνα

του Αλεξάντρ Οστρόφσκι

ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.