Εθνικό Θέατρο

Το τρίτο στεφάνι του Κώστα Ταχτσή

των Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Νιάρχου

Από 13.11.2009 έως 28.03.2010

ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»

Η Ελλάδα του μεσοπολέμου, της κατοχής και του εμφυλίου περνάει μπροστά από τα μάτια μας μέσα από τις ζωές της Νίνας και της Εκάβης. Ο αγώνας τους για επιβίωση και για ένα καλύτερο αύριο, δοσμένος με τρυφερότητα, χιούμορ αλλά και σκληρότητα, αντικατοπτρίζει την ελληνική πραγματικότητα της εποχής -με τις αντιφάσεις, τη δύσκολη μοίρα της, τη γοητεία και την ομορφιά της. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό ανθρώπινων ψυχών αποκαλύπτεται σε αυτήν την περιπλάνηση, ενώ η κοφτερή, χυμώδης, αυθεντική γραφή του Κώστα Ταχτσή δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Σημείο αναφοράς για την μεταπολεμική λογοτεχνία του τόπου και από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα του ελληνικού κοινού, το «Τρίτο Στεφάνι» παραμένει εξίσου επίκαιρο σήμερα, αφού μέσα στις σελίδες του αποτυπώνει με τολμηρό τρόπο πολλά από τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Ο σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής, καταθέτει την εμπειρία και την ικανότητά του για να το διασκευάσει -με τη συνεργασία του Θανάση Νιάρχου- και να το ζωντανέψει θεατρικά, έχοντας στη διάθεσή του μία πλειάδα σημαντικών πρωταγωνιστών.
 

διανομή ρόλων

Το τρίτο στεφάνι του Κώστα Ταχτσή

των Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Νιάρχου

ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.