Εθνικό Θέατρο

Τρισεύγενη

του Κωστή Παλαμά

Από 12.03.2011 έως 22.05.2011

ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Σαν νεράιδα στον κόσμο των ανθρώπων, ύπαρξη ποιητική, ρευστή και απροσδιόριστη, η Τρισεύγενη ζει στη δική της πραγματικότητα, έξω από το μέτρο και την κοινή λογική. Η ελευθερία της, μαγευτική και ταυτόχρονα τρομακτική, δεν υποτάσσεται σε καμία εξουσία. Ερωτεύεται και τελικά παντρεύεται το γιο του ορκισμένου εχθρού του πατέρα της, αψηφώντας την οικογενειακή βεντέτα, πράξη που θα οδηγήσει τον πατέρα της να την καταραστεί.
Τα κοινωνικά δεσμά, που δεν ανεχόταν ως ελεύθερη, δεν τα ανέχεται ούτε ως παντρεμένη.
Η συμπεριφορά της εξακολουθεί να προκαλεί τους θεσμούς και την ηθική της στενής επαρχιακής κοινωνίας, οδηγώντας την σε μια ακραία και αναπόφευκτη ρήξη που θα καθορίσει τη μοίρα της.

Γραμμένο το 1902, το μοναδικό θεατρικό έργο του Κωστή Παλαμά αποτελεί συνειδητή προσπάθεια συνεισφοράς του συγγραφέα στο «Θέατρο των Ιδεών» και στην ανύψωση του ελληνικού θεάτρου της εποχής. Από τα σπουδαιότερα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας, η Τρισεύγενη είναι ένα έργο βαθιά ποιητικό και συμβολικό. Ένα παραμυθόδραμα και ένας ύμνος στην ομορφιά που δεν υποτάσσεται σε νόμους και κανόνες.
Η εμπειρία και η γνώση της Λυδίας Κονιόρδου, που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, συνδυάζονται με το ταλέντο των ηθοποιών της εξαιρετικής διανομής, προκειμένου να αναδειχθεί η δύναμη του πνεύματος και η ποιητική διαχρονικότητα του κλασικού αυτού κειμένου.

Στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου θα εφαρμοστεί εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, με την παράλληλη παρουσίαση παραστάσεών της στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Αναλυτικές πληροφορίες για τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων θα δίνονται από τα ταμεία και την ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου με την έναρξη της προπώλησης.

διανομή ρόλων

Τρισεύγενη

του Κωστή Παλαμά

ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.