Εθνικό Θέατρο

Vitrioli

του Γιάννη Μαυριτσάκη

Από 20.03.2013 έως 28.04.2013

ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»

Ένα νεαρό αγόρι, που δεν μπορεί να συντονιστεί με τους συμβατικούς κανόνες ζωής, πορεύεται τον προσωπικό, μοναχικό του δρόμο. Η απόπειρα όσων τον περιβάλλουν να τον επαναφέρουν σε μια κανονικότητα αποδεικνύεται ατελέσφορη. Κάθε προσπάθεια κοινωνικής «εξυγίανσης» της συμπεριφοράς του, από τη μητέρα του, τη φίλη του, τον περίγυρό του, τον απομακρύνει όλο και περισσότερο από το κυρίαρχο μοντέλο ζωής. Το αγόρι έχει επιλέξει μια δική του πορεία, μια «υγιή» διαφορετικότητα, που μοιάζει να τον απελευθερώνει  την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι εγκλωβίζονται μέσα στην κενή καθημερινότητά τους.


Ο Γιάννης Μαυριτσάκης, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες έλληνες συγγραφείς της νέας γενιάς, (Βόλφγκανγκ, Το τυφλό σημείο, Κωλοδουλειά), επιχειρεί μια καταβύθιση στον τραυματικό και δύσκολο κόσμο της εφηβείας, που αρνείται να υποταχτεί σε κανόνες και δεν αποδέχεται άκριτα όσα της επιβάλλονται. Η συνάντησή του με τον καταξιωμένο Γάλλο σκηνοθέτη και συγγραφέα Ολιβιέ Πυ, μέχρι φέτος καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου Οντεόν στο Παρίσι και από το 2013 διευθυντή του φεστιβάλ της Αβινιόν, υπόσχεται μια υψηλού κύρους παράσταση, που στηρίζεται σε ένα ισχυρό σχήμα σημαντικών ηθοποιών. 

Vitrioli

του Γιάννη Μαυριτσάκη

ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.