Εθνικό Θέατρο

Ο χορός της μοναχικής καρδιάς / Cannabis indica-patria graeca

του Ακύλλα Καραζήση

Από 21.02.2009 έως 12.04.2009

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΣΚΗΝΗ Α

ΒHΜΑ 1: Μεσημέρι, Ιούλιος. Ένας επίστρατος της στρατιωτικής αστυνομίας με τζιν και μακρύ γκρίζο μαλλί παρακολουθεί την κίνηση σ’ έναν κεντρικό δρόμο. Ακούγονται φράσεις όπως: Τα τανκς μείναν στο δρόμο. Ζέστη.
ΒHΜΑ 2: Χαράματα, Ιούλιος. Ένα γαλάζιο Toyota Corolla ξεκινά φορτωμένο. Οδηγεί μια ξένη. Δίπλα, η ελληνίδα φίλη της, μεγαλύτερη σε ηλικία. Στο στενό πίσω κάθισμα ξαπλωμένος ο γιος της. Ακούγεται το τραγούδι: Στα ψηλά τα παραθύρια. Θα διασχίσουν 2.000 χιλιόμετρα.
ΒHΜΑ 3: Την ώρα που το Toyota διασχίζει τις κορδέλες του ορεινού όγκου των ʼλπεων (ένα φυσικό σύνορο Βορρά-Νότου).
Ο ήρωας μας αγνοεί ακόμη ότι:
1. Θα λείψει πάρα πολλά χρόνια
2. Δεν θα παντρευτεί στα ξένα
3. Θα περάσει αμέτρητα βράδια στο Stammtisch μιας ταβέρνας με φόντο γύψινους κίονες και πλαστικά σταφύλια. Υποπτεύεται μόνο ότι θα πίνει και θα χορεύει μέχρι το πρωί και θα ξυπνάει μεσημέρι.

Μια διαφορετική, λυρική αλλά και συγχρόνως ανατρεπτική προσέγγιση στο θέμα του ξένου, της ζωής μακριά από την πατρίδα, της αναζήτησης ταυτότητας σε ένα διαφορετικό τόπο, καταθέτει με την ιδιότητα του συγγραφέα ο Ακύλλας Καραζήσης. Παράλληλα σκηνοθετεί και παίζει, δίπλα σε ένα ευέλικτο σύνολο ερμηνευτών, σε μια παράσταση όπου η μουσική συνδέεται οργανικά με την εξέλιξη της δράσης.

Χορηγός: MACFARLAND

Πληροφορίες

Πιάνο παίζει η Λόλα Τότσιου (τις ημερομηνίες 20/2 έως 22/2, 25/2 έως 27/2, 11/3 έως 15/3, 8/4 έως 12/4)

media gallery

Ο χορός της μοναχικής καρδιάς / Cannabis indica-patria graeca

του Ακύλλα Καραζήση

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΣΚΗΝΗ Α

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.