Εθνικό Θέατρο

Τίτος Ανδρόνικος

του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Από 18.04.2010 έως 30.05.2010

ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»

Ο στρατηγός Τίτος Ανδρόνικος επιστρέφει θριαμβευτής στη Ρώμη, μετά την εκστρατεία του ενάντια στους Γότθους. Ανάμεσα στα λάφυρά του είναι και η βασίλισσα των ηττημένων, Ταμόρα. Όταν ο Τίτος αποφασίζει να θυσιάσει έναν από τους γιους της για να εκδικηθεί το θάνατο των δικών του παιδιών, ένας ατέλειωτος κύκλος βίας παίρνει φωτιά. Η δίψα για εκδίκηση και η διαστροφή της εξουσίας ενεργοποιούν τα πιο ακραία ανθρώπινα ένστικτα, χωρίς καμία αναστολή. Η ανθρώπινη σκληρότητα δεν γνωρίζει κανένα όριο.
Έργο της νεανικής περιόδου του μεγάλου ελισαβετιανού, ο «Τίτος Ανδρόνικος» έχει χαρακτηριστεί ως το πιο χαρακτηριστικό δείγμα της «τραγωδίας της εκδίκησης». Συνεχής ένταση και δυνατές εικόνες διαμορφώνουν ένα καθηλωτικό σκηνικό παιχνίδι και συνθέτουν μια διαχρονική μελέτη για τον φαύλο κύκλο του αίματος και της τυφλής εκδίκησης, με φόντο την εξουσία. Η ʼντζελα Μπρούσκου σκηνοθετεί ένα σύνολο καταξιωμένων ηθοποιών, καταθέτοντας την αντισυμβατική και τολμηρή οπτική που χαρακτηρίζει τη δουλειά της.
 

Τίτος Ανδρόνικος

του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.