Εθνικό Θέατρο

Wolfgang

Γιάννη Μαυριτσάκη

Από 07.11.2008 έως 01.02.2009

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΣΚΗΝΗ Β

Τι συμβαίνει όταν η παθολογική εξάρτηση αποκαλείται «αγάπη», αλλά παίρνει τη μορφή της βίας; Ένας άντρας αναζητά με εμμονή την απόλυτη αφοσίωση και την επαληθεύει μέσα από τη στέρηση της ελευθερίας του άλλου. Καθώς αισθάνεται ότι δεν επικοινωνεί με τον κύκλο των ανθρώπων που τον περιβάλλουν, προβάλλει το συντροφικό πρότυπο στην αθωότητα μιας ανήλικης κοπέλας. Οι συνέπειες δεν αφήνουν κανέναν αλώβητο.

Ο Γιάννης Μαυριτσάκης, μετά την αίσθηση που δημιούργησε πέρυσι με το "Τυφλό σημείο", παίρνει εδώ σαν αφορμή μια πραγματική ιστορία που «τραυμάτισε» πρόσφατα τη συνείδηση της πολιτισμένης Ευρώπης. Αποφεύγει την απλή, μιμητική αναπαράσταση των γεγονότων και αγγίζει μέσα από μια πλάγια διαδρομή το πρόβλημα της μοναχικότητας και της επικοινωνίας, θέτοντας δύσκολα και επώδυνα ερωτήματα. Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, με την περσινή επιτυχία της "Πλαστελίνης" στο ενεργητικό της, επανέρχεται στο Εθνικό Θέατρο και προσεγγίζει με τους συνεργάτες της ένα καινούριο ελληνικό έργο, που εγκαινιάζει τον κύκλο των νεοελληνικών
κειμένων της φετινής χρονιάς.

media gallery

Wolfgang

Γιάννη Μαυριτσάκη

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΣΚΗΝΗ Β

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.