Η ανθρώπινη περιπέτεια
Ένας ώριμος άνδρας υψώνει το ανάστημα του στην εξουσία και υπερασπίζεται μέχρι θανάτου τις ιδέες του. Μια γυναίκα μάχεται για τα δικαιώματα της ως μάνας και συζύγου απέναντι σ ένα μοχθηρό ανδρικό σύμπαν. Μια άλλη γυναίκα κυνηγάει τα φαντάσματά της ανάμεσα στην ιδιοφυία και το ταλέντο της και την βαθιά ροπή της στην καταστροφή. Επτά άνθρωποι συναντιούνται σ ένα γυμνό περιβάλλον για να ζητήσουν ο ένας το έλεος του άλλου. Γυναίκες ισχυρές και τρωτές αντιμετωπίζουν την μητρότητα και το φαλλικό σύμπλεγμα με τη μανία των ισχυρών γονιδίων που διαθέτουν. Δυο αδέλφια διεκδικούν την ανεξαρτησία τους μέσα από μια παράτολμη ερωτική σχέση. Μια ομάδα τρανς μέσα σε μια ανθρώπινη χωματερή ασκούν το δικαίωμά τους να αγαπάνε, να ελπίζουν και να θυμούνται. Μία ιδιαίτερη γυναίκα αρθρώνει έναν προσωπικό λόγο, συνθέτοντας θραύσματα του δυτικού πολιτισμού. Κάποιοι άλλοι πειραματίζονται πάνω σε νέους ανθρώπους για να επιβάλλουν ένα ολοκληρωτικό σύστημα συμπεριφοράς. ʼνδρες και γυναίκες της ρομαντικής Αθήνας αγωνίζονται για να κατακτήσουν το ιδανικό τους μέσα σε ένα κατ ουσία σκληρό κοινωνικό περιβάλλον.
Είμαστε μπροστά σ ένα περίπλοκο όσο και σύνθετο ανθρώπινο τοπίο. Σκύβοντας στο ρεπερτόριό μας για το 2014-2015 αισθανόμαστε ότι προσπαθούμε να λύσουμε ένα σχεδόν άγριο παζλ.
Προσωπικότητες, δράματα, περίπλοκες καταστάσεις συνθέτουν μια εικόνα διαρκούς αγωνίας με τον άνθρωπο να επιχειρεί να επιβιώσει αρθρώνοντας έναν πολυσυλλεκτικό λόγο.
Η περιπέτεια του ανθρώπου σήμερα είναι η έμπνευση και ο οδηγός μας σ ένα ρεπερτόριο που καλεί τους άριστους να καταθέσουν τη δυναμική τους.
Το Εθνικό Θέατρο σας καλεί με τη σειρά του να μοιραστείτε μαζί του αυτή τη θαυμαστή περιπέτεια προσώπων και ιδεών.
Σωτήρης Χατζάκης
Κεντρική Σκηνή
Μεφίστο επανάληψη
της Αριάν Μνουσκίν πάνω στο μυθιστόρημα του Κλάους Μαν
Το μυθιστόρημα του Κλάους Μαν, που γράφτηκε στο ʼμστερνταμ το 1936, είναι εμπνευσμένο από τον μύθο του Φάουστ. Ο επιφανειακός φιλελευθερισμός του κεντρικού ήρωα γρήγορα δίνει τη θέση του στην ανάγκη για κολακεία και εξουσία, αφού, για να εδραιωθεί στο χώρο του, συμμαχεί με τον «διάβολο» έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος. Το έργο αποτελεί μελέτη πάνω στις σχέσεις τέχνης και πολιτικής, εξουσίας και ηθικής, εμβαθύνοντας όχι μόνο στην άνοδο του φασισμού, αλλά στις κοινωνιολογικές και πνευματικές προϋποθέσεις που έκαναν δυνατή μια τέτοια άνοδο.
Μετάφραση: Λουίζα Μητσάκου
Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης
Δραματουργική επεξεργασία (σε συνεννόηση με την Αριάν Μνουσκίν): Νίκος Μαστοράκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Μαστοράκης
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Αμάλια Μπένετ
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός σκηνογράφου: Αμαλία Θεοδωροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Τόμμυ Σκλάβος
Παίζουν: Μαρίνα Ασλάνογλου, Βίκυ Βολιώτη, Μαρία Ζορμπά, Δανάη Κατσαμένη,
Αλέξανδρος Λογοθέτης, Υβόνη Μαλτέζου, Στέφανος Μουαγκιέ, ʼλκης Παναγιωτίδης,
Γιώργος Παπαπαύλου, Τάσος Πυργιέρης, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιάννης Στόλλας, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Χάρης Τζωρτζάκης, Θάνος Τοκάκης, Ένκε Φεζολάρι, Χάρης Φραγκούλης, Μηνάς Χατζησάββας, Νίκος Ψαρράς
Σεπτέμβριος 2014
Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές πρεμιέρα
του Ρόμπερτ Μπόλτ
Η ιστορία ενός ανθρώπου, του σερ Τόμας Μόορ, που αντιτάσσει το ανάστημά του στην εκκλησιαστική και πολιτική εξουσία για να μην προδώσει τις βασικές του αρχές. Ένα εμβληματικό έργο της δεκαετίας του 60 που έγινε ταινία, σάρωσε τα Όσκαρ, ανάμεσα κι αυτό του καλύτερου σεναρίου.
Μετάφραση: Ροδόλφος Μορώνης
Διασκευή επεξεργασία Ελσα Ανδριανού
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά Αντώνης Δαγκλίδης
Κοστούμια Κλαίρ Μπρέισγουελ
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση Αγγελική Στελλάτου
Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γιώργος Μοσχίδης, Δημήτρης Πιατάς, Μάνος Βακούσης, Ανέζα Παπαδοπούλου, Στεφανία Γουλιώτη, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιώργος Γιαννακάκος, Αντώνης Καρυστινός, Κώστας Γαλανάκης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Ρίνο Τζάνι, Γιάννης Τσορτέκης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος.
Νοέμβριος 2014
Φιλουμένα (Γάμος αλα Ιταλικά) πρεμιέρα
του Εντουάρντο ντε Φιλίππο
Η καθημερινότητα, ο βίος και η πολιτεία της θρυλικής ηρωίδας Φιλουμένα Μαρτουράνο απέναντι στην ανδροκρατούμενη κοινωνία και τη βία που εμπεριέχουν οι σχέσεις των ανθρώπων. Μια καινούργια ματιά στο ιδιαίτερα δημοφιλές έργο.
Σκηνοθεσία: Nίκος Μαστοράκης
Μετάφραση Ερρίκος Μπελιές
Παίζουν: Ελένη Ράντου, ʼλκης Κούρκουλος και άλλοι
Φεβρουάριος 2015
Το αστέρι της Λιλιπούπολης παιδική σκηνή
των Ρεγγίνα Καπετανάκη, Βασίλη Ρίσβα και Δημήτρη Μαραγκόπουλου
Σκηνοθεσία: Ρεγγίνα Καπετανάκη
Νοέμβριος 2014
Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»
Δυτική αποβάθρα επανάληψη
του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές
Η παράσταση είναι συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και της Comedie de Reims και γίνεται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάς-Γαλλία- Συμμαχία 2014». Η παράσταση θα ταξιδεύσει από τις 4 έως τις 8 Νοεμβρίου στην Comedie de Reims στην Γαλλία.
Η ιδέα για τη «Δυτική αποβάθρα» γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, στις όχθες του ποταμού Χάντσον, δυτικά του Μανχάταν, όπου υπήρχε ένα μεγάλο, έρημο υπόστεγο που ανήκε στις παλιές αποβάθρες. Εκεί ο Κολτές οραματίστηκε ένα τόπο-πέρασμα όμοιο με σταυροδρόμι, ένα μετά-μοντέρνο γκέτο μύησης ή απώλειας για κάθε καρυδιάς καρύδι που ξεβράζεται δίπλα στο ποτάμι, μια «γκρίζα ζώνη» μεταξύ ζωής και περιθωρίου, ελπίδας και εξαθλίωσης.
Μετάφραση: Βασίλης Παπαβασιλείου
Σκηνοθεσία: Ludovic Lagarde
Δραματουργία: Marion Stoufflet
Σκηνικά: Antoine Vasseur
Φωτισμοί: Sebastien Michaud
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Βίντεο: Γρηγόρης Ρέντης
Ήχος: David Bichindaritz
Βοηθός ενδυματολόγου: Αλέγια Παπαγεωργίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Βαμβούκος
Παίζουν: Μιχάλης Αφολάγιαν, Αναστασία-Ραφαέλλα Κονίδη, Γιώργος Κοτανίδης, Δημήτρης Λάλος, Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννης Νιάρος, Νίκος Χατζόπουλος
Σεπτέμβριος 2014
Δεκαήμερο επανάληψη
- Μια διασκευή πάνω στο έργο του Βοκάκιου
Με αφορμή κάποιους από τους ήρωες του Δεκαήμερου του Βοκάκιου, δημιουργείται ένα μυσταγωγικό θέαμα για τον έρωτα. Κοσμικοί και καλόγεροι, γυναίκες και άνδρες, πονηροί και αθώοι, όλοι τους εκστατικοί μπροστά στα μυστήρια της φύσης, ρίχνονται στο παιχνίδι του έρωτα χωρίς δικλίδες ασφαλείας. Mας μεταφέρουν σ έναν χωρόχρονο όπου το καρδιοχτύπι της «πρώτης φοράς» συνυπάρχει με την αμηχανία, το δέος και την προσμονή για το άγνωστο. Και, τέλος, μας αποκαλύπτουν στιγμιότυπα από τις πιο συγκινητικές και πιο αστείες καταστάσεις των ερωτικών τους περιπετειών για να μας μυήσουν σ έναν έρωτα γήινο, απαλλαγμένο από την αμαρτία.
Η παράσταση έκλεισε την άνοιξη του 2014 με ουρές στα ταμεία και λίστες αναμονής.
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Νίκος Καραθάνος
Δραματουργική επιμέλεια: Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Μουσική: ʼγγελος Τριανταφύλλου
Κίνηση: Αμάλια Μπένετ
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου
Β Βοηθός σκηνοθέτη: Πέτρος Γεωργοπάλης
Βοηθός σκηνογράφου: Ευαγγελία Θεριανού
Παίζουν: Αλίκη Αλεξανδράκη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αναστασία Διαμαντοπούλου,
Νίκος Καραθάνος, Γιάννης Κότσιφας, Χρήστος Λούλης, Γιώργος Μπινιάρης, ʼγγελος Παπαδημητρίου, Εύη Σαουλίδου, Μιχάλης Σαράντης, ʼγγελος Τριανταφύλλου,
Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Λυδία Φωτοπούλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη
Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Τίγκας
Ακούγεται η φωνή της μικρής Εύας Σαμιώτη
Οκτώβριος 2014
Σ υ γ χ ώ ρ ε σ έ μ ε πρεμιέρα
των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη
Σ έναν εγκαταλειμμένο χώρο υποδοχής πελατών, μια ομάδα ανθρώπων συναντιούνται για να επιλύσουν οριστικά τις εκκρεμότητες του παρελθόντος που τους έχει σφραγίσει αμετάκλητα. Χρειάζονται δύο ζωές για να αρθρώσεις τη συγγνώμη που προκάλεσες στον σύντροφό σου και τούτη είναι η τελευταία ευκαιρία τους.
Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης
Παίζουν Μαρία Σκουλά, Μαρία Καλιμάνη, Λαέρτης Μαλκότσης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Αναστασία Κονίδη, Ελενα Τοπαλίδου, Ηρώ Μπέζου, Πηνελόπη Τσιλίκα.
Νοέμβριος 2014
Το κέικ επανάληψη
του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη
Με αφετηρία ένα καθημερινό περιστατικό, το ψήσιμο ενός κέικ για την υποδοχή της κόρης του διαχειριστή από το εξωτερικό, ξεσπάει ένας «εμφύλιος πόλεμος» μεταξύ των ενοίκων όταν πληροφορούνται ότι κάποιος από αυτούς πετάει τα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας. Η διαδικασία για την ανακάλυψη του «ενόχου» θα οδηγήσει τους γείτονες σε βίαιες αντιδράσεις, αλλά και σε ενδιαφέρουσες εκμυστηρεύσεις, ενώ ο διαχειριστής προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους «υπόπτους», μεταξύ των οποίων είναι και ένας μετανάστης.
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Σπατιώτη
Παίζουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μίνα Αδαμάκη, Μάξιμος Μουμούρης, Λαέρτης Μαλκότσης
Φεβρουάριος 2015
Φλαντρώ επανάληψη
του Παντελή Χορν
Κεντρική ηρωίδα είναι η αρχόντισσα Φλαντρώ, χήρα με δυο κόρες από διαφορετικούς γάμους. Παρόλο που το όνομά της σημαίνει «εκείνη που αγαπάει τον άντρα», η Φλαντρώ είναι μια γυναίκα που ζει για χρόνια καταπιεσμένη και στερημένη από έρωτα. Με την εμφάνιση ενός νεαρού άντρα, τα μυστικά και τα απωθημένα της ανέραστης ζωής της σκιάζουν την ψυχή και το σπίτι της. Για να τα ξορκίσει, αποφασίζει να δώσει τον νεαρό άντρα στη μεγάλη της κόρη, ελπίζοντας ότι μ αυτόν τον τρόπο θα τον κρατήσει κοντά της και συγχρόνως θα τον απομακρύνει από τη δεύτερη κόρη της, την οποία ζηλεύει και ανταγωνίζεται. Οι ενέργειές της, όμως, θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Μπροστά στο αδιέξοδο θα επιλέξει την πιο ακραία και επώδυνη λύση.
Η παράσταση που αποκάλυψε μια νέα ελληνική τραγωδία και γοήτευσε κοινό και κριτική, επιστρέφει στην ίδια σκηνή, έπειτα από επίμονα αιτήματα φίλων του θεάτρου.
Σκηνοθεσία: Λυδία Κονιόρδου
Σκηνικά: Ελλη Παπαγεωργακοπούλου
Κοστούμια: Αγγέλος Μέντης
Mουσική: Τάκης Φαραζής
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Επιμέλεια κίνησης: Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Visuals: Comoddor
Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρονίκη Χριστάκη
Μουσικοί
Γιώργος Διαμαντόπουλος: Kαβαλ, Guzheng, γυαλί ταμπούρ, ιδιόφωνα
Σόλης Μπαρκής: Κρουστά, ιδιόφωνα
Τζιχάν Τούρκογλου: Σαζι, κρητική λύρα, ιδιόφωνα
Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Ελεάνα Στραβοδήμου, Φαίδων Καστρής, Σεβίλλη Παντελίδου, Μιχάλης Σαράντης
Μάρτιος 2015
Θέατρο Χώρα
Το 3ο κύμα Εφηβική Σκηνή πρεμιέρα
των Ron Jones και Joseph Robinette
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Νίκος Αρβανίτης
Πώς ήταν δυνατόν απλοί άνθρωποι να υποστηρίξουν ένα καθεστώς όπως αυτό του Ναζισμού, να τηρήσουν στάση σιωπής ή και συμμετοχής στις ωμότητες που διεξάγονταν, και επιπλέον, όταν όλα τελείωσαν, να αρνηθούν ότι είχαν έστω γνώση για αυτά που γίνονταν;
Με αφετηρία την ερώτηση ενός μαθητή του, ο καθηγητής ιστορίας Ρον Τζόουνς, προχώρησε σε ένα συγκλονιστικό πείραμα, το οποίο έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια. Η ενέργεια του Τζόουνς είχε σαν στόχο να εξηγήσει την φύση του φασισμού και των αιτίων της υποστήριξής του από απλούς ανθρώπους. Αν και ξεκίνησε σαν απλή άσκηση πειθαρχίας, το πείραμα προς το τέλος ξέφυγε από τον έλεγχο, και τέλειωσε με πρωτοβουλία του δασκάλου με έναν διδακτικό, όσο και οδυνηρό τρόπο.
Οκτώβριος 2014
Κρίμα που είναι πόρνη πρεμιέρα
του Τζον Φορντ
Δύο αδέλφια ζουν μια παράτολμη και παράφορη ερωτική σχέση κόντρα στους νόμους της φύσης και της εποχής τους στο εμβληματικό «κλασικό» έργο του Φόρντ. Σε καινούργια μετάφραση του Γιάννη Λιγνάδη. .
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Μετάφραση Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνικά κοστούμια Ευα Νάθενα
Μουσική Γιώργος Πούλος
Φωτισμοί Αλέκος Γιάνναρος
Παίζουν: Θέμις Πάνου, Δημήτρης Πασσάς, Μαρία Κίτσου και άλλοι.
Δεκέμβριος 2014
Ο λάκκος της αμαρτίας πρεμιέρα
του Γιώργου Μανιώτη
Από τα πρώτα έργα του νεοέλληνα θεατρικού συγγραφέα και τα πλέον εμβληματικά στην πορεία του στο θέατρο. Μια ομάδα τραβεστί μέσα σε μια χωματερή ανθρώπων διεκδικούν με χιούμορ, αυτογνωσία και σπαραγμό το δικαίωμα τους στην ιδιαιτερότητα.
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Μάρτιος 2015
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Χώρος έκφρασης των νέων δημιουργών
Μάιος 2015
Θέατρο REX - Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»
Μυστικοί αρραβώνες πρεμιέρα
του Γρηγορίου Ξενοπούλου
Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα του Ξενόπουλου σε μια διασκευή του θεατρικού συγγραφέα ʼκη Δήμου. Έρωτες, αμφιβολίες, μυστικά και ψέματα μιας Αθήνας που θυμίζει το σήμερα και προκαλεί το ενδιαφέρον του σύγχρονου θεατή.
Διασκευή: ʼκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Παίζουν: ʼλκης Κούρκουλος, Δανάη Σκιάδη, Μαρίνα Καλογήρου και άλλοι
Οκτώβριος 2014
Πιαφ πρεμιέρα
της Παμ Γκεμς
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Η αγαπημένη ερμηνεύτρια της νέας γενιάς Ελεονώρα Ζουγανέλη στον ρόλο της Εντίθ Πιάφ. Μουσική βιογραφία της μεγάλης Γαλλίδας τραγουδίστριας με την διεθνή καριέρα, τους μεγάλους έρωτες, τα ναρκωτικά και την αξεπέραστη φωνητική της δύναμη
Φεβρουάριος 2015
Σρεκ το μιούζικαλ πρεμιέρα
Το «Shrek The Musical» βασίζεται στην κινηματογραφική παραγωγή της DreamWorks του 2001. Η πρώτη παραγωγή του Broadway ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2008, και έκλεισε τον κύκλο της 12 μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2010. Ακολούθησε μια περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες που ξεκίνησε το 2010, ενώ η παράσταση έχει παρουσιαστεί και στην Ευρώπη με πρώτη χώρα παρουσίασης το Ισραήλ την ίδια χρονιά.
Σκηνοθεσία - σκηνικά - κοστούμια: ʼγγελος Μέντης
Οκτώβριος 2014
Μικρό Rex-Σκηνή-«Κατίνα Παξινού»
Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ πρεμιέρα
του Ρ. Β. Φασμπίντερ
Το έργο του σπουδαίου Γερμανού καλλιτέχνη Ρ. Β. Φασμπίντερ πάνω στην γυναικεία νεύρωση μέσα από την ιστορία μιας φιλόδοξης, εγωιστικής γυναίκας, που οδηγεί στην κατάρρευση του σύμπαντός της.
Σκηνοθεσία: ʼντζελα Μπρούσκου
Μετάφραση Γιώργος Δεπάστας
Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιούλικα Σκαφιδά, ʼντζελα Μπρούσκου, Παρθενόπη Μπουζούρη και άλλοι.
Νοέμβριος 2014
Οι ευτυχισμένες μέρες πρεμιέρα
του Σάμουελ Μπέκετ
Έργο- μύθος, έργο- πρόκληση για τον ηθοποιό και σημείο αναφοράς του δυτικού πολιτισμού μέσα από μια γλώσσα μοναδικής σαφήνειας όσο και ελλειπτικότητας.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μανιώτης
Στον ρόλο της Γουίνυ η Σοφία Φιλιππίδου
Φεβρουάριος 2015
Οι δούλες πρεμιέρα
του Ζαν Ζενέ
Δύο υπηρέτριες, η Σολάνζ και η Κλαίρ, σχεδιάζουν τον φόνο της κυρίας τους παρασυρόμενες σε ένα παιχνίδι κυριαρχίας, βασανίζοντας η μια την άλλη.
Εγκλωβίζονται σε μια φαντασίωση αλλαγής προσώπων και ταυτοτήτων που τις οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.
Σκηνοθεσία: Bruce Myers
Παίζουν: Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Κίτσου, Ραφίκα Σαουίς
Μάρτιος 2015
PARADISE πρεμιέρα
του Τεννεσή Ουίλλιαμς
Μετάφραση Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία Πηγή Δημητρακοπούλου
Επιλογή από τα άγνωστα μονόπρακτα του Τεννεσή Ουίλλιαμς, ένα μοναδικό παζλ γυναικείων συμπεριφορών σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα.
Μάρτιος 2015
Κλιμάκιο περιοδείας
Το μελτεμάκι πρεμιέρα
του Παντελή Χορν
Σκηνοθεσία: Περικλής Μουστάκης
Από τα αρτιότερα ελληνικά θεατρικά έργα, μια τομή της ελληνικής κοινωνίας μέσα από την παράτολμη για την εποχή της ερωτική έλξη του ήρωα για την νεαρή ανιψιά του. Κριτική στα ήθη, την επιθυμία, την σύγκρουση με τα στερεότυπα .
ʼλλες δράσεις
ΘΕΑΤΡ0 ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ
ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ
ΦΟ ΡΑ STOP