Εθνικό Θέατρο

Θεματικό Φεστιβάλ στην Πειραματική Σκηνή Υποβολή προτάσεων/θεατρικών έργων με θέμα τον Ελληνικό Εμφύλιο

Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου διοργανώνει θεματικό φεστιβάλ μεταξύ 30 Μαρτίου  και 3 Απριλίου για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.
 
Τι ήταν ο Ελληνικός Εμφύλιος και πως έχει επηρεάσει τη χώρα μας μέχρι σήμερα; Τι έχουμε μάθει, τι έχουμε ξεπεράσει, ποιες εκφάνσεις του διαιωνίζονται στο χρόνο και ποια ίχνη του επανέρχονται στη σημερινή πολιτική ένταση; Ποια διαλεκτική καλούμαστε να αναπτύξουμε στο θέατρο για να κατανοήσουμε αυτά τα γεγονότα;

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες και αυτόνομοι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα με προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, περφόρμανς, παραστάσεις χοροθεάτρου ή μουσικής, ή άλλης παραστατικής τέχνης.

Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015 ηλεκτρονικά στο mail peiramatikiskini@n-t.gr.

Μπορούν εναλλακτικά να κατατεθούν με κούριερ, ή ταχυδρομικά, στη διεύθυνση Φειδίου 5, υπ’ όψιν Πειραματικής Σκηνής, με τον εξής τίτλο: «Καλλιτεχνική πρόταση. Θέμα: Εμφύλιος Πόλεμος», τίτλος πρότασης.

Η αίτηση πρέπει να περιλαμβάνει:
  • Σύντομη περιγραφή της ιδέας μέχρι (max.) 150 λέξεις.
  • Αναλυτική περιγραφή της ιδέας , (τουλάχιστον 2 σελίδες Α4): Σκηνοθετική και δραματουργική προσέγγιση, σύνοψη κειμένου ή και ολόκληρο το κείμενο (εάν υπάρχει), καθώς και ονόματα συντελεστών.
  • Σύντομο Βιογραφικό ομάδας ή βασικών συντελεστών, μέχρι 300 λέξεις το κάθε ένα.
  • Αν υπάρχει dvd, φωτογραφικό υλικό, κριτικές και δημοσιεύσεις από προηγούμενες παραστάσεις της ομάδας, ή και από την ίδια παράσταση εάν έχει ξαναπαιχτεί.
  • Στοιχεία επικοινωνίας (συμπεριλαμβανομένης και διεύθυνσης e-mail) του ατόμου/ οργανισμού που καταθέτει την πρόταση.
Το υλικό που θα κατατεθεί, δεν επιστρέφεται.
 
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Πειραματική Σκηνή «-1» στο Θέατρο Rex.

Πληροφορίες: 210 3803430 Εύα Σαραγά.

Το Εθνικό Θέατρο, δεσμεύεται να απαντήσει μόνο στις προτάσεις οι οποίες θα εγκριθούν. Δεσμεύεται επίσης ότι δεν θα διανείμει ή κοινοποιήσει το υλικό της πρότασης προς οιονδήποτε τρίτο.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.