Tickets Menu ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ NATIONAL THEATER OF GREECE

Θερινά παιδικά εργαστήρια και τμήματα αυτοσχεδιασμών για εφήβους και ενήλικες

Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων συνεχίζει τα παιδικά εργαστήρια και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο κτίριο Τσίλλερ.

Τα παιδιά μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι, τον χορό, τα παραμύθια και την κατασκευή κούκλας, μάσκας κ.λ.π, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από να συνειδητοποιήσουν το σώμα τους να το συνδέσουν με τον λόγο, να διευρύνουν τη λεκτική του ικανότητα και να εκτονώσουν τις εσωτερικές τους φορτίσεις. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων:

Πρωινά τμήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30 - 13:30
•    Α΄ κύκλος: Από Τρίτη 21/06 έως Παρασκευή 01/07
•    Β΄κύκλος: Από 04/07 έως 15/07

Κόστος: Για τον Α΄ κύκλο: 200€
           Για Α΄ και Β΄ κύκλο: 275€
           Για τον Β΄ κύκλο: 150€

Απογευματινά τμήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Προγράμματα Παιδικών Εργαστηρίων δυο φορές την εβδομάδα
•    Α΄ κύκλος: Από Τρίτη 21/06 έως Παρασκευή 01/07
•    Β΄κύκλος: Από 04/07 έως 15/07

Κόστος: Για τον Α΄ κύκλο: 70€
           Για Α΄ και Β΄ κύκλο : 100€
           Για την Β΄ κύκλο: 50€

Τα εργαστήρια αυτοσχεδιασμού για εφήβους και ενήλικες θα πραγματοποιηθούν από 6 Ιουνίου έως και 25 Ιουλίου στο κτίριο Τσίλλερ.

Τα τμήματα θα λειτουργούν ως εξής:
Τμήμα εφήβων 13:00 – 17:00
Τμήμα ενηλίκων 17:30-21:30
Κόστος: 100€ ανά μήνα

Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος για τα παιδικά εργαστήρια και τα τμήματα αυτοσχεδιασμού θα πρέπει να έχουν σταλεί έως και 15/6 είτε μέσω email στο paidikosteki@n-t.gr είτε θα γίνεται τηλεφωνική κράτηση στο 210.5288178 (9:00 – 16:00).

«Ημέρες Αυτοσχεδιασμού»

Ημέρες δημιουργίας και έμπνευσης τον Ιούνιο και Ιούλιο.

Aυτοσχεδιασμός στο θέατρο, όπως και στη ζωή, χρησιμοποιείται όταν κάποιος θέλει να διευρύνει τους ορίζοντες του, να ανιχνεύσει καινούρια πεδία, να ανακαλύψει περιοχές του εαυτού του που δε γνωρίζει ή δε μπορεί να φανταστεί ότι υπάρχουν, να ανοιχτεί σε νέους ορίζοντες, να παρατηρήσει τη ζωή γύρω του όπως δεν το έχει ξανακάνει και να εμπιστευτεί μια ομάδα ανθρώπων με την οποία μπορεί να βαδίσει μαζί σε ένα ταξίδι στο οποίο δεν υπάρχει τέλος.

Τον χρησιμοποιούμε επίσης για να γνωρίσουμε έννοιες, να διαπραγματευτούμε σχέσεις και ιδέες, να δημιουργήσουμε ένα καινούριο δικό μας κείμενο πάνω σε μία βασική γραμμή, να επικοινωνήσουμε με συγγραφείς και κείμενα όχι απαραίτητα θεατρικά, αλλά και να πειράξουμε αγαπημένα κείμενα και μουσικές, ποιήματα και λέξεις που αγαπήσαμε, που μας σημάδεψαν, που έχουμε στο συρτάρι μας και θέλουμε να μοιραστούμε.

Είναι ο τρόπος να μιλήσουμε για πράγματα που μας αφορούν, που μας ανησυχούν, που θέλουμε να επικοινωνήσουμε, που θέλουμε μαζί τους να παίξουμε.

Αυτοσχεδιασμός είναι ένα παιχνίδι χωρίς όρια, μέσα σε μία απόλυτα οριακή συνθήκη.

Χρειάζεται ελεύθερη φαντασία αλλά για να ανθίσει θέλει κανόνες και δρόμους στους οποίους πρέπει κανείς να εκπαιδευτεί και γνωρίζοντας τους να απελευθερώσει τη δημιουργική του δύναμη.

Καλοκαίρι στο Εθνικό Θέατρο Αυτοσχεδιάζουμε με Έμπνευση και Φαντασία


 

Βαρβάρα Δούκα

Η Βαρβάρα Δούκα είναι σκηνοθέτης.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Θέατρο (Υποκριτική και Σκηνοθεσία) και Ανθρωπολογία Θεάτρου

▪      Ιδρυτής και καλλιτεχνική διευθύντρια επί 10ετία [1990-2000] της Εταιρείας Θεάτρου Σελάννα

Μερικά από τα έργα που έχει σκηνοθετήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό:

Τime Madness κείμενα Βeckett,Ionesko,Kundera), For a piece of paper… (τρία από τα Chamber Plays του Στρίνμπεργκ), Παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη, Amarga σύνθεση τριών έργων της Μαργαρίτας Λυμπεράκη, Ο Στρατηγός μες στον λαβύρινθο του Γκ.Γκαρσία Μάρκες, Γυναίκες και Πόλεμος Ευρ.Πρόγραμμα ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ), Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν του Ο.Μακόυ, Πηνελόπη του Τζ.Τζόυς, Πασχαλινά Παιχνίδια του Β.Ζιώγα, Ατύχημα του Γ.Χρυσούλη, Η νύχτα της Ιγκουάνα του Τ.Ουίλλιαμς, Ο Τοίχος του Α.Σεβαστάκη,(Εθνικό Θέατρο), Trainspotting του Ι.Welsh, Την Ωρα που δε γνωρίζαμε τίποτα ο Ενας για τον Αλλον του Πέτερ Χάντκε, Handbag του M.Ravenhill, 4 EVER του Γ.Ηλιόπουλου, Μοσκώβ- Σελήμ του Γ.Βιζυηνού, Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη, Τάισε με, Εμμα του Ζ.Ρόχα, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ του Νηλ Σάιμον με τον Γ.Καπουτζίδη στο θέατρο Ιλίσσια – Μίνως Βολανάκης, 5 gynaikes.com, ΠΕΡΣΕΣ του Αισχύλου, Διεθνές Φεστιβάλ IIFUT, Τεχεράνη, κ.ά.

●    Διδάσκει σε σχολές και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Σκηνοθεσία Παραστατικών Τεχνών, καθώς και Υποκριτική, Αρχαία Τραγωδία και Ανθρωπολογία Θεάτρου, τa οποίa τελευταία συστηματοποίησε στην μέθοδο Personal Development Training- Ολιστική Θεώρηση για ηθοποιούς και χορευτές.

●    Επί σειρά ετών έχει εκπονήσει και έχει συμμετοχή σε προγράμματα πολιτιστικής διαχείρισης και Performing Art Management σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα καθώς και σχέδια διείσδυσης πολιτιστικών δράσεων σε τοπικές κοινωνίες

●    Με το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα Η Τραγωδία ως Ζωντανό Θέατρο πραγματοποίησε εργαστήρια και σεμινάρια σε εκπαιδευτικά κέντρα και φεστιβάλ του εξωτερικού όπως: – Berlin (Schwelle 7), London (Central School of Speech and Drama), Venice (Methodika Festival), Iran (Tehran’s International University Festival) κ.α..

Παραστάσεις στο Εθνικό

Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, 10437, Αθήνα, Τηλ. Κέντρο: 210 5288100