Εθνικό Θέατρο

"Μηχανή ʼμλετ" του Χάινερ Μύλλερ Στις 5 Ιουνίου στη Σκηνή Κοτοπούλη από το Deutsches Theater

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Μηχανή ʼμλετ" (Hamletmachine) του Χάινερ Μύλλερ
από  το Deutsches Theater στο Εθνικό Θέατρο για μία μοναδική παράσταση
στις 5 Ιουνίου

Στα πλαίσια της γενικότερης συνεργασίας με το Deutches Theater του Βερολίνου, το περίφημο γερμανικό θέατρο (Θέατρο της Χρονιάς στις γερμανόφωνες χώρες το 2008) θα φιλοξενηθεί  από το Εθνικό Θέατρο σε μία και μοναδική παράσταση του έργου του Χάινερ Μύλλερ "Μηχανή ʼμλετ" σε σκηνοθεσία Dimiter Gotscheff, που θα δοθεί στη Σκηνή Κοτοπούλη με την σύμπραξη του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Ο Dimiter Gotscheff μετά το "Germania.Stücke" και τους "Πέρσες", έρχεται αντιμέτωπος, ακόμα μια φορά με ένα κείμενο του Χάινερ Μύλλερ, ανεβαίνοντας ο ίδιος στη σκηνή, σε μια παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις 8 Δεκεμβρίου 2007 στο Deutsches Theater, στις 5 Ιουνίου στη Σκηνή Κοτοπούλη.

Το έργο του Heiner Müller "Hamletmachine" εκκινεί από τον μακρόχρονο διάλογο του συγγραφέα με έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Ο Χάινερ Μύλλερ έγραψε αυτό το ανοίκειο και μυστηριώδες κείμενο το 1977 παράλληλα με την μετάφραση του "ʼμλετ" για την παραγωγή του Benno Besson στο Deutsches Theater. Συμπεριέλαβε χαρακτήρες και σκηνές – κλειδιά από το έργο του Σαίξπηρ χωρίς όμως να αντιγράφει τη δράση και τους διαλόγους. Ο ʼμλετ ή μάλλον ένας ηθοποιός που παίζει τον ʼμλετ και την Οφηλία στην μεταφορά του Dimiter Gotscheff για το Deutsches Theater εμφανίζεται ως στοιχειωμένο φάντασμα ιστορικών προσώπων. Σε ένα εφιαλτικό σενάριο, συγκρούονται διαφορετικές και αντιθετικές συλλογικές εμπειρίες και αναδύονται πολλοί συσχετισμοί με την Ευρωπαϊκή ιστορία. 

Η ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία: Dimiter Gotscheff
Σκηνικά – κοστούμια: Mark Lammert
Δραματολόγος: Bettina Schültke
Φωτισμοί: Henning Streck
Μακιγιάζ: Andreas Müller
Βοηθός σκηνογράφου: Ulrich Belaschk
Βοηθός ενδυματολόγου: Nehle Balkhausen
Βοηθός σκηνοθέτη: Jakob Fedler
Παίζουν: Dimiter Gotscheff, Alexander Khuon, Valery Tscheplanowa
Διάρκεια: 1 ώρα

Υποστηρικτής παράστασης: Goethe-Institut Athen

Πληροφορίες:
Τμήμα Προβολής και Επικοινωνίας
Τηλ. 210 5288164-5
promodept@n-t.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.