Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο μέλος της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης

Το Εθνικό Θέατρο μέλος της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης


Το Εθνικό Θέατρο έγινε μέλος της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών – ευρωπαϊκών θεάτρων και θεατρικών προσωπικοτήτων -  την Κυριακή 5 Απριλίου στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.
Στην Ένωση Θεάτρων της Ευρώπης προσχώρησαν επίσης το θέατρο της Nanterre -  Amandiers της Γαλλίας, το Εθνικό Θέατρο της Τσεχίας και το Εθνικό Θέατρο της Βουλγαρίας.

Η Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, Έφη Θεοδώρου, παρουσίασε στη Γενική Συνέλευση τις δραστηριότητες και τα σχέδια του Εθνικού Θεάτρου. Η γενική συνέλευση αποδείχτηκε ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον της Ένωσης καθώς επανεξέλεξε Πρόεδρο, νέο Διοικητικό Συμβούλιο και επανακαθόρισε τις γραμμές δράσης της με στόχο την μέγιστη καλλιτεχνική αποτελεσματικότητα μέσα από ανταλλαγές, συμπράξεις και συνεργασίες των θεάτρων-μελών.

Η Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης δημιουργήθηκε το 1990 με πρωτοβουλία του Τζόρτζιο Στρέλλερ. Στόχος της είναι η ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής θεατρικής πολιτικής χωρίς σύνορα που προωθεί το θέατρο και το ρόλο του στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και η υποστήριξη νέων καλλιτεχνών μέσα από συναντήσεις, διάλογο, ανταλλαγή πρακτικών, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διαπολιτισμική συνεργασία. Μέλη της Ένωσης είναι πολλά καταξιωμένα θέατρα της Ευρώπης όπως το Piccolo Teatro του Μιλάνου, το  Maly Teatr της Αγίας Πετρούπολης, το Εθνικό Θέατρο του Στρασβούργου αλλά και προσωπικότητες όπως ο Ανατόλι Βασίλιεφ, ο Ροζέ Πλανσόν, ο Ντέκλαν Ντονελαν κ.α.

Με την ένταξή του στην Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης, το Εθνικό Θέατρο ισχυροποιεί την ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική του και ανοίγει τις πόρτες του σε ένα νέο κύκλο πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ουσιαστική επικοινωνία και ανταλλαγή με τα σημαντικότερα θέατρα της Ευρώπης. 

Πληροφορίες:
Τμήμα Προβολής και Επικοινωνίας
Τηλ. 2105288164-5
promodept@n-t.gr

 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.