Εθνικό Θέατρο

Απονομή βραβείων του Διαγωνισμού Συγγραφής Ελληνικού Έργου

Απονομή βραβείων του Διαγωνισμού Συγγραφής Ελληνικού Έργου

Το Σάββατο, 9 Μαΐου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Συγγραφής Ελληνικού Έργου από νέους έως 35 ετών που είχε διοργανωθεί από  το Εθνικό Θέατρο και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς τη θεατρική περίοδο 2007-2008.

Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν 142 νέα ελληνικά θεατρικά έργα και απονεμήθηκαν:

Α’ Βραβείο: στο έργο "Sabine X." του Μανώλη Τσίπου (ψευδώνυμο Κύριος Μ.), το οποίο συνοδεύτηκε από χρηματικό έπαθλο 10.000€.

Έπαινος: στο έργο "Πέφτοντας από τις σκάλες" του Χαράλαμπου Γιάννου (ψευδώνυμο Καπαμαρού), ο οποίος συνοδεύτηκε από χρηματικό έπαθλο 5.000€.

Τα βραβεία θα απονείμουν ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Ελευθέριος Μπούλιας και η αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, Έφη Θεοδώρου.

Η "Sabine X.", το έργο που κέρδισε το Πρώτο βραβείο, έχει ενταχθεί στο ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου και παρουσιάζεται από τις 6 Μαΐου στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά,.

Στις 9 και 10 Μαΐου, θα παρουσιαστεί επίσης με τη μορφή σκηνικού αναλογίου το βραβευμένο με Έπαινο θεατρικό έργο "Πέφτοντας από τις σκάλες"  στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου.

Στο έργο μια μητέρα και δύο παιδιά, πολύ παιδιά για την ηλικία τους, ζούνε αποκλεισμένοι από τον κόσμο και το χρόνο.  Μέχρι που εμφανίζεται στο κατώφλι τους, ένας άντρας χωρίς μνήμη.
Ο ίδιος ο συγγραφέας ονομάζει το έργο «μαύρη οικογενειακή κωμωδία» και σημειώνει: «Το «Πέφτοντας από τις σκάλες» θα μπορούσε να είναι ένα παραμύθι για την οικογένεια. Όμως, υπάρχουν παραμύθια όμορφα σαν όνειρο και άλλα που είναι τρομακτικά σαν εφιάλτης. Τις περισσότερες φορές είναι και τα δύο. Κι αυτό ακριβώς είναι το παραμύθι της οικογένειας Γκλουπ: λίγο από όνειρο με μεγάλα διαλείμματα εφιάλτη».
 
Σκηνοθεσία: Σύλβια Λιούλιου
Διαβάζουν: Δημήτρης Μοθωναίος, Στεφανία Γουλιώτη, Ρούλα Πατεράκη, Λαέρτης Βασιλείου, Δημήτρης Λιγνάδης

Παρουσιάσεις
9 Μαΐου στις 18:00
10 Μαΐου στις 22:30

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Πληροφορίες
Τμήμα Προβολής και επικοινωνίας
Τηλ. 210 5288164
promodept@n-t.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.