Εθνικό Θέατρο

"Κοινή θέα" για λίγες ακόμα μέρες στο Εθνικό Θέατρο Σύγχρονη Τέχνη

ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ
Σύγχρονη Τέχνη στο Εθνικό Θέατρο

Συνεχίζεται για λίγες μέρες ακόμα η Κοινή Θέα, στη Νέα Σκηνή του ανακαινισμένου κτιρίου Τσίλλερ και στο κτίριο του Rex, με έργα των εικαστικών: William Kentridge, Ελένης Κοτσώνη, Μάρως Μιχαλακάκου, Μαρίας Παπαδημητρίου, Philippe Ramette, Σάββα Χριστοδουλίδη.


Η Κοινή Θέα θα παρουσιάσει επίσης τις δραστηριότητές της στο περίπτερο της στην Art Athina, 21-24 Μαΐου 2009, στο Κλειστό Φαλήρου (Taekwon Do), Ολυμπιακά Ακίνητα. 

Φουαγιέ Νέας Σκηνής- Κτίριο Τσίλλερ
Τα φιλμ του καταξιωμένου και στο θέατρο William Kentridge είναι αποσπασματικές αφηγήσεις που θέτουν θεμελιώδη ερωτήματα για την ανθρώπινη κατάσταση. Το Journey to the Moon (Ταξίδι στο Φεγγάρι) είναι ένα ποιητικό έργο για την πορεία μας στη ζωή και την ανθρώπινη φύση.
Η εγκατάσταση Τίποτα Δεν Συμβαίνει της Μαρίας Παπαδημητρίου αποτολμά να συνδέσει την ιστορικότητα του χώρου με την σημερινή τραγική καθημερινότητα στην γύρω περιοχή. Η παρουσία των μεταναστών, συνδυάζεται με ηχητικά ντοκουμέντα  ιστορικών μονολόγων από εμβληματικές μορφές του θεάτρου. 
Η γλυπτική εγκατάσταση Les Autres Mondes (Οι ʼλλοι Κόσμοι) του Philippe Ramette (Γαλλία) αποτελείται από υπερμεγέθη αγκίστρια που αιωρούνται πάνω από τους θεατές και υποθαλάσσιες φωτογραφίες όπου απεικονίζεται ο ίδιος σε παράδοξες καταστάσεις.

Θέατρο Rex
Η εγκατάσταση Η Μνήμη είναι Μοίρα και αντίστροφα του Σάββα Χριστοδουλίδη αποτελείται από ένα τραπέζι που φιλοξενεί δύο γυναικείες φιγούρες σε μια σύνθεση σε πλήρη αρμονία με την συμμετρική αρχιτεκτονική του Rex. Οι γυναίκες επιχειρούν μέσα από την ίδια χειρονομία να μοιραστούν τον ίδιο τόπο και χρόνο μνήμης.   


Θέατρο Rex - Παιδική Σκηνή.
Η Ελένη Κοτσώνη δημιούργησε την γλυπτική εγκατάσταση από ανακυκλωμένα υλικά Kipu με τη συμμετοχή των παιδιών. Τα παιδιά πειραματίστηκαν και κατασκεύασαν τα δικά τους κρυφά μηνύματα που συμπλήρωσαν σταδιακά την εγκατάσταση στις δύο εισόδους της Παιδικής Σκηνής.
Η Μάρω Μιχαλακάκου με το έργο Θα λείψω πολύ της Ντίνας απόψε, θαρρώ προσφέρει στα παιδιά μια εμπειρία που είναι πιο κοντά στο παιχνίδι. Η μια από τις εισόδους μετατρέπεται σε τούνελ-τσουλήθρα, σε μια προσπάθεια να μεταφερθούν τα παιδιά με την φαντασία τους στον χώρο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. 

www.n-t.gr, commonview@n-t.gr, commonviewn-t.blogspot.com

Η είσοδος στην Κοινή Θέα είναι δωρεάν.
Ώρες λειτουργίας: ημέρες και ώρες παραστάσεων

Επιμέλεια: Ghislaine Dantan και Ελένη Κούκου

Χορηγός επικοινωνίας:  Highlights

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.