Εθνικό Θέατρο

Εικαστικό εργαστήρι στην Παιδική Σκηνή στις 24 Μαΐου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικαστικό εργαστήρι στην Παιδική Σκηνή στις 24 Μαΐου


Στις 24 Μαΐου, στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στο πλαίσιο των εικαστικών δράσεων της Κοινής Θέας,  η εικαστικός Μάρω Μιχαλακάκου  θα πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο για παιδιά 5-10 ετών βασισμένο στην ιστορία της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων.

Τα παιδιά θα περάσουν πρώτα μέσα απ' την κουνελότρυπα – τσουλήθρα, έργο της Μιχαλακάκου, για να μπορούν να πάρουν μέρος στο παιχνίδι. Θα συζητήσουν στη συνέχεια για το ταξίδι που κάνει η Αλίκη, θα ζωγραφίσουν μάσκες ηρώων του παραμυθιού και θα παίξουν τους ρόλους που θα επιλέξουν.
 
Έπειτα, θα παρασκευάσουν ένα "μαγικό" ρόφημα από μίγμα βοτάνων δικής τους επιλογής αφήνοντας τον εαυτό τους ελεύθερο να φανταστεί πώς θα ήθελαν να μεταμορφωθούν από αυτό το “μαγικό” ποτό..... Τότε ο κούνελος ή κάποιος άλλος ήρωας θα προσφέρει το ρόφημα και τα παιδιά θα αποφασίσουν ποια θα ήθελαν να είναι η "μεταμόρφωσή" τους.

Το κάθε παιδί θα πάρει μαζί του φεύγοντας το "μαγικό" του ρόφημα και τη μάσκα του. Θα μπορεί έτσι να συνεχίσει το ταξίδι-παιχνίδι και κάπου αλλού.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Ώρα :11.00-14.00
Παιδική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου- Θέατρο Rex

Πληροφορίες, δήλωση συμμετοχής: κα Χαρά Δήμα, 210-3800013, 8:00-13:00.


Πληροφορίες
Τμήμα Προβολής και Επικοινωνίας
Τηλ. 210 5288164-5
Email: promodept@n-t.gr

 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.