Tickets Menu ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ NATIONAL THEATER OF GREECE

Πράξη «Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο» Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» (ΕΣΠΑ)

Σεπτέμβριος 2018 - Μάιος 2019

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα απευθύνεται σε γυμνάσια και λύκεια της περιφέρειας κι επιχειρεί να δημιουργήσει καλλιτεχνικές γέφυρες ανάμεσα στους έφηβους της επαρχίας και στο Εθνικό θέατρο. Αναπτύσσει ένα δίκτυο από ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και νέους που συνομιλούν και συνδημιουργούν.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος στηρίζεται στην απευθείας επαφή με ομάδες εφήβων της περιφέρειας μέσα από την ενεργή συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένων καλλιτεχνών-εμψυχωτών στο εφηβικό θέατρο, σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών στα σχολεία που θα συμμετάσχουν.

Στόχοι της παρέμβασης στο σχολείο είναι:

  • η αισθητική παιδεία και γνωριμία με το θέατρο ως μορφή τέχνης
  • η ενθάρρυνση της ελεύθερης έκφρασης και η άσκηση της φαντασίας και της επινοητικότητας
  • η καλλιέργεια κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων
  • η ενθάρρυνση της ομαδικής δουλειάς
  • η βιωματική μάθηση σε εφηβικές ομάδες της περιφέρειας

Σκοπό αποτελεί η σύνδεση των τοπικών κοινοτήτων με το Εθνικό Θέατρο, ώστε να ενδυναμωθούν και να είναι σε θέση να συνεχίσουν τη δραστηριοποίησή τους στο θέατρο αυτόνομα και μετά το πέρας του προγράμματος. Τα αποτελέσματά του εγχειρήματος οφείλουν να είναι μακροπρόθεσμα και διαρκή, όχι μόνο στην ομάδα των νέων που συμμετέχουν, αλλά και προς όφελος ολόκληρης της τοπικής κοινότητας.

 

Συνημμένα παραρτήματα σχετικά με το Πρόγραμμα «Το Θέατρο Στο Νέο Σχολείο»

 


 

Χριστούγεννα στο Μικρό Εθνικό με Δρώμενα μετά την παράσταση…

 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μετά το τέλος των παιδικών παραστάσεων

 

Και φέτος τις γιορτές, οι ήρωες των παιδικών παραστάσεων δεν χάνουν την ευκαιρία να το σκάσουν για λίγο από τη σκηνή για να γνωρίσουν από κοντά τους μικρούς τους θεατές. Η εμπειρία της παράστασης διευρύνεται, το παιχνίδι συνεχίζεται και κάθε γωνιά του Μικρού Εθνικού αντηχεί με παιδικά γέλια.

 

Θέατρο από, με και για έφηβους

Αφιέρωμα - Μάιος 2019

Η Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου εγκαινίασε τη δράση της τον Μάιο του 2018 με ένα δεκαπενθήμερο αφιέρωμα στις δουλειές εφήβων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Θέατρο στα Ελληνικά», αλλά και στα υπόλοιπα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μικρού Εθνικού.

Τη νέα θεατρική περίοδο συνεχίζει να συνδιαλέγεται με τους έφηβους και, παράλληλα με τις επαγγελματικές παραστάσεις που προτείνει, δίνει βήμα στους ίδιους τους νέους. Οι παραστάσεις τους συνθέτουν ένα μωσαϊκό από τις ανησυχίες και τα οράματά του, ενώ απευθύνονται σε όλες τις γενιές θεατών.

Δίνοντας στους έφηβους τον ρόλο του συνδημιουργού με την πίστη πως κανένας δεν έχει τον τρόπο να τους μιλήσει πιο εύστοχα από ότι οι ίδιοι, το Μικρό Εθνικό υποστηρίζει έμπρακτα πως το θέατρο από νέους για νέους μπορεί και οφείλει να αποτελεί πεδίο σύγχρονης καλλιτεχνικής δράσης και πειραματισμού.

 

 

Εργαστήρια 2018 – 2019 | Παιδιά - Έφηβοι - Ενήλικες
Θέατρο για όλους από το Μικρό Εθνικό: 35 διαφορετικά εργαστήρια

 

Με 35 διαφορετικά εργαστήρια για βρέφη, παιδιά, έφηβους και ενήλικες, το Μικρό Εθνικό γνωρίζει μέσα από τη συμμετοχή και τη δημιουργική μάθηση τα μυστικά της θεατρικής τέχνης στους νέους… κάθε ηλικίας. Ανακαλύπτουν την πηγή της αστείρευτης δημιουργικότητας μέσα από την ατομική αναμέτρηση και τη συλλογική προσπάθεια σε πρωτοποριακά εργαστήρια ενός νέου, ολοκληρωμένου και εμπλουτισμένου εκπαιδευτικού προγράμματος που προσεγγίζει μεγάλο εύρος αντικειμένων και θεματικών. Οι συμμετέχοντες εξερευνούν, ανακαλύπτουν, δημιουργούν, συγκινούν και συγκινούνται, επικοινωνούν, φτιάχνουν τα δικά τους έργα, τραγουδούν, χορεύουν, κάνουν καινούργιους φίλους, καλλιεργούν νέες δεξιότητες…. Πάντοτε με την καθοδήγηση έμπειρων επαγγελματιών του Εθνικού Θεάτρου.

 

Ώρα για Πρόβα! - Ανοιχτές πρόβες αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων

Η Παιδική και Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου προσκαλεί το κοινό της να εμπλακεί πιο ενεργά στη δημιουργική διαδικασία. Οι έφηβοι και τα παιδιά που συμμετέχουν στα εργαστήρια, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ανοιχτές πρόβες των επαγγελματικών παραστάσεων, να συναντήσουν και να «ανακρίνουν» τους σκηνοθέτες του Μικρού Εθνικού, αλλά και τους ηθοποιούς του.

 

Ανέβα στη Σκηνή!

Στο τέλος της χρονιάς τα παιδιά και οι έφηβοι δημιουργούν τις δικές τους παραστάσεις και φτιάχνουν ρεπερτόριο από, με και για νέους! Με την πλήρη τεχνική υποστήριξη του Εθνικού Θεάτρου στο Ισόγειο Rex παρουσιάζουν το πιο ζωντανό θέατρο της πόλης! Γονείς και φίλοι παραπάνω από ευπρόσδεκτοι!

 

 

«Θέατρο στα Ελληνικά» – Νέες Δράσεις με την υποστήριξη της UNICEF

Το πρόγραμμα «Θέατρο στα Ελληνικά» ξεκίνησε πιλοτικά στο Μικρό Εθνικό τον Ιούλιο του 2017, ως ένα εντατικό θεατρικό εργαστήριο στο οποίο συμμετείχαν έφηβοι πρόσφυγες από δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, Έλληνες έφηβοι, αλλά και επαγγελματίες ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου. Σήμερα το πρόγραμμα συνεχίζεται έχοντας πια οδηγήσει στη δημιουργία μιας διαπολιτισμικής θεατρικής ομάδας που συντονίζει και σκηνοθετεί η υπεύθυνη του Μικρού Εθνικού, Σοφία Βγενοπούλου.

Από τον Φεβρουάριο του 2018 και σε σύμπραξη με τη Unicef, το πρόγραμμα «Θέατρο στα Ελληνικά» διαρκώς διευρύνεται κι εξαπλώνεται με νέες δράσεις:

  • Σε συνεργασία με δομές φιλοξενίας στην πόλη, το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τις πόρτες του σε εκατοντάδες ακόμη έφηβους πρόσφυγες, οι οποίοι συμμετέχουν σε Masterclasses γνωριμίας με το θέατρο και τις τεχνικές του.
  • Διοργανώνονται επισκέψεις μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μικρό Εθνικό για να παρακολουθήσουν ανοιχτά μαθήματα της διαπολιτισμικής εφηβικής ομάδας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Θέατρο στα Ελληνικά». Επιχειρείται η ανατροφοδότηση της δουλειάς μέσα από γόνιμο διάλογο, αλλά και η ευαισθητοποίηση όλων απέναντι στην πρόκληση του να μεγαλώνεις σε έναν κόσμο που αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Το πρόγραμμα «Θέατρο στα Ελληνικά» υλοποιείται σε συνεργασία με τη UNICEF και χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG-ECHO).

 

Το πρόγραμμα «Θέατρο στα Ελληνικά» υλοποιείται σε συνεργασία με τη UNICEF και χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG-ECHO).

Παραστάσεις στο Εθνικό

Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, 10437, Αθήνα, Τηλ. Κέντρο: 210 5288100

antalya travesti maurers sakarya travesti evlilik teklifi acilis organizasyonu organizasyon dugun organizasyonu tmgd


istinye petshop teknede mezuniyet pati sahiplen kalebet giriş