Εθνικό Θέατρο

Εφηβικό Θέατρο: Στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου

με τη συμμετοχή τεσσάρων θεατρικών συγγραφέων σε συνεργασία με εφηβικές ομάδες. Σας περιμένουμε να μας εμπνεύσετε!

Η εφηβική μας σκηνή ως χώρος ανάπτυξης ενός πολυδιάστατου πλέγματος καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων που  δίνει βήμα στους εφήβους και το περιβάλλον τους, δίνει παράλληλα την ευκαιρία σε νέους αλλά και καταξιωμένους συγγραφείς να τροφοδοτήσουν με την έμπνευση και τον προβληματισμό τους το δυναμικό σύστημα που ονομάζεται «θέατρο για εφήβους» και να εξοικειωθούν με τις ιδιαίτερες προκλήσεις του θεατρικού αυτού είδους, έτσι ώστε να εδραιωθεί το θέατρο για νέους ως ζωτικό μέρος της πολιτιστικής ζωής.

Οι συγγραφείς θα πειραματιστούν και θα αλληλεπιδράσουν δημιουργικά με τους εφήβους πάνω στις ιδέες τους και, αφού ανιχνεύσουν τους προβληματισμούς τους και αντλήσουν ένα πρώτο υλικό από τις συμμετέχουσες σχολικές ομάδες, θα αναλάβουν τη συγγραφή θεατρικών έργων γύρω από τη θεματολογία που προέκυψε μέσα από την αλληλεπίδρασή τους με τα παιδιά!

Στη γόνιμη αυτή διαδικασία οι συγγραφείς θα υποστηριχτούν επιπλέον, με την υλοποίηση ειδικού σεμιναρίου, στοχευμένου και εστιασμένου στη θεατρική συγγραφή, με εισηγητή τον καταξιωμένο Βρετανό θεατρικό συγγραφέα και δάσκαλο Chris Cooper.

Το Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού έργου φέρνει τους ίδιους τους εφήβους στον πυρήνα του προβληματισμού γύρω από σημαντικά ζητήματα που τους απασχολούν αλλά και της δημιουργικής διαδικασίας, καθώς θα δουν τα ερωτήματά τους  να μετεξελίσσονται σε έργα, που θα εμπλουτίσουν το σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο για νέους!

Πληροφορίες:  Ελένη Ζαραφίδου,
Επιμελήτρια εφηβικής σκηνής 210-700-1469

 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.