Tickets Menu ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ NATIONAL THEATER OF GREECE

Μικρό Εθνικό 2018 - 2019

 

Μοιραστήκαμε έναν «Μικρό θρίαμβο» και συνεχίζουμε…

Μοιραστήκαμε μια χρονιά ξεχωριστή, χάρη στην κοινή μας αγάπη για το θέατρο και τους μικρούς, τους… πιο μικρούς ή τους λίγο μεγαλύτερους, φίλους του. Από κοινού, γονείς, εκπαιδευτικοί και Μικρό Εθνικό, υπηρετώντας με συνέπεια τον ρόλο που καλούμαστε να επιτελέσουμε για μια ολοκληρωμένη διαπαιδαγώγηση των νέων, καταφέραμε να επιτύχουμε έναν… αυθεντικά «Μικρό θρίαμβο» και συνεχίζουμε.

Μοιραστήκαμε…

… την «μεταμορφωτική» εμπειρία του θεάτρου με τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που παρακολούθησαν ως θεατές τις παραστάσεις μας.

Άλλωστε, οι ήρωες της Μόμο και του Γαλάζιου Πλανήτη δεν έχαναν ευκαιρία να το σκάνε από τη σκηνή και να συναντούν τους μικρούς τους φίλους από κοντά: σε χριστουγεννιάτικες τρελοξεναγήσεις στο ιστορικό κτίριο Τσίλλερ, στην αποκριάτικη έκθεση κοστουμιών, στη διαδραστική εγκατάσταση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης... 

… τη χαρά της δημιουργίας με τους εκατοντάδες νέους που συμμετείχαν ως συνδημιουργοί στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μικρού Εθνικού.

Περισσότεροι από 700 νέοι παρακολούθησαν τον χειμώνα τα εργαστήρια του Μικρού Εθνικού, έφτιαξαν τις δικές τους παραστάσεις, διηγήθηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες, παρουσίασαν τη δουλειά τους σε κοινό, γνώρισαν βαθύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο μέσα από το θέατρο. 3.000 θεατές, έφηβοι αλλά όχι μόνο, παρακολούθησαν «Θέατρο από, με και για έφηβους» σ’ ένα δεκαήμερο αφιέρωμα με παραστάσεις που γεννήθηκαν μέσα από τα εργαστήριά μας, από τη συνεργασία μας με τον Δήμο Αθηναίων και φυσικά από το πρόγραμμα «Θέατρο στα Ελληνικά» σε συμπαραγωγή με την Unicef. Η παράσταση «Το Ταξίδι», στην οποία συμμετείχαν πρόσφυγες και Έλληνες έφηβοι, καθώς και επαγγελματίες ηθοποιοί, στάθηκε για όλους μας αφορμή να ανανεώσουμε την πίστη μας στην ευεργετική λειτουργία του θεάτρου.

… τη θεραπευτική αξία της τέχνης μέσα από παράλληλες δράσεις, με όλους εκείνους που καλούνται να… «διανύσουν» μεγαλύτερη απόσταση από τους υπόλοιπους.

Για άλλη μια χρονιά Τα Παραμύθια του Εθνικού Θεάτρου, σε συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, άνοιξαν την αγκαλιά τους σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες παιδιών και νέων, ενώ η Δράση Επισκεπτήριο συνέχισε να φέρνει το θέατρο σε ανθρώπους που δεν μπορούν να πάνε θέατρο.

Συνεχίζουμε

Χάρη στη σχέση που έχουμε αναπτύξει, μια μεγάλη αγκαλιά γεννήθηκε για να χωρέσει κάθε μορφή έκφρασης, κάθε ηλικία, αλλά και κάθε ομάδα ανεξαρτήτως ιδιαιτεροτήτων.

Η εμπιστοσύνη σας στο Μικρό Εθνικό, στην ανανεωμένη παιδική και εφηβική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, ανταμείβεται με ένα πρόγραμμα δράσεων που διαρκώς εμπλουτίζεται με νέες, επιτυγχάνοντας την κάλυψη των παιδευτικών αναγκών σε όλο τους το φάσμα.

Εργαστήρια 2018 – 2019 | Νέο Πρόγραμμα 

Θέατρο για όλους από το Μικρό Εθνικό: 35 διαφορετικά εργαστήρια

Συνεχίζουμε ν’ ανακαλύπτουμε την πηγή της αστείρευτης νεανικής δημιουργικότητας μέσα από την ατομική αναμέτρηση και την συλλογική προσπάθεια σε πρωτοποριακά εργαστήρια ενός νέου, ολοκληρωμένου και εμπλουτισμένου εκπαιδευτικού προγράμματος που προσεγγίζει μεγάλο εύρος αντικειμένων και θεματικών.

Για περισσότερες πληροφορίες | Εγγραφές: στο τηλέφωνο 2107001468  ή με email ergastiria2@n-t.gr | Τμήμα Μαζικών Πωλήσεων

Αναλυτική περιγραφή εργαστηρίων με ένα κλικ εδώ

Το πρόγραμμα με μια ματιά εδώ
 

Συμμετοχή και δημιουργική μάθηση
Οι συμμετέχοντες εξερευνούν, ανακαλύπτουν, δημιουργούν, συγκινούν και συγκινούνται, επικοινωνούν, φτιάχνουν τα δικά τους έργα, τραγουδούν, χορεύουν, καλλιεργούν νέες δεξιότητες… κάνουν καινούργιους φίλους. Πάντα με την καθοδήγηση έμπειρων επαγγελματιών του Εθνικού Θεάτρου!
 

ΝΕΟ! ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΑ!
Ανοιχτές πρόβες αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων

Η Παιδική και Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου προσκαλεί το κοινό της να εμπλακεί πιο ενεργά στη δημιουργική διαδικασία. Οι έφηβοι και τα παιδιά που συμμετέχουν στα εργαστήριά μας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ανοιχτές πρόβες των επαγγελματικών μας παραστάσεων, να συναντήσουν και να «ανακρίνουν» τους σκηνοθέτες του Μικρού Εθνικού, αλλά και τους ηθοποιούς του. Έτσι, κάνουν και σε εμάς το πολύτιμο δώρο να ανταλλάξουμε ιδέες και σχόλια!
 

ΑΝΕΒΑ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ!

Στο τέλος της χρονιάς τα παιδιά και οι έφηβοι δημιουργούν τις δικές τους παραστάσεις και φτιάχνουν ρεπερτόριο από, με και για νέους! Με την πλήρη τεχνική υποστήριξη του Εθνικού Θεάτρου στο Ισόγειο ΡΕΞ παρουσιάζουν το πιο ζωντανό θέατρο της πόλης! Γονείς και φίλοι παραπάνω από ευπρόσδεκτοι!

 

… Ευχαριστούμε!!!

«Νιότη αγκάλιασε το Εθνικό Θέατρο» - Γιώτα Συκκά | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τις πόρτες του σε έφηβους πρόσφυγες από πέντε διαφορετικές χώρες (Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν και Πακιστάν).» - Γιώργος Μητρόπουλος | euronews.

«Θέατρο από, με και για έφηβους, που συνθέτει ένα μωσαϊκό από τις ανησυχίες και τα οράματά τους και προσκαλεί όλες τις γενιές θεατών να το μοιραστούν μαζί τους.» LIFO TEAM | lifo.gr

«Οι μαθητές μας αντιλήφθηκαν πολύ περισσότερα από όσα περιμέναμε [...] Δύο καινούριοι μαθητές μας δεν είχαν ξαναπάει θέατρο και ήταν κυριολεκτικά μαγεμένοι από το θέαμα. [...] Λειτουργεί παιδευτικά γιατί καλλιεργεί τρόπους συμπεριφοράς και αξίες, αναπτύσσει την καλαισθησία και τη δημιουργικότητα. [...] Συγχαρητήρια για το πολιτιστικό έργο που επιτελείτε, φροντίζοντας επιμελώς για την πολιτιστική μύηση των νέων στον κόσμο του θεάτρου. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας, γεμάτοι πάντα έμπνευση και δημιουργικότητα». – Επιστολή Εκπαιδευτικών | Ειδικό Σχολείο Περάματος

 


Παραστάσεις στο Εθνικό

Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, 10437, Αθήνα, Τηλ. Κέντρο: 210 5288100