Εθνικό Θέατρο

Καλωσορίζουμε πάλι τους νεαρούς θεατές μας στο Μικρό Εθνικό, για μια θεατρική χρονιά μέσα στην οποία όλοι ελπίζουμε να αναπληρώσουμε όσα χάσαμε την προηγούμενη αλλά και να δημιουργήσουμε μαζί, με ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία, δυναμική και κέφι απ’ ότι στο παρελθόν.

Ετοιμάσαμε ένα ρεπερτόριο για όλες τις ηλικίες, με ιστορίες που γεννάνε ελπίδα, αγκαλιάζουν τις αλήθειες της ζωής με ευαισθησία και περιέργεια, κεντρίζουν την φαντασία, αμφισβητούν και εξερευνούν τον κόσμο μας και τον εαυτό μας μέσα σ’ αυτόν.

Το αγόρι στο Θεωρείο της Αγγελικής Δαρλάση σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη, στην Κεντρική σκηνή στο κτήριο Τσίλλερ, απευθύνεται στους μικρούς μας θεατές και τις οικογένειές τους, ενώ η Εφηβική Σκηνή κάνει το ντεμπούτο της στην σκηνή «Κατίνα Παξινού» με το έργο Ο Εχθρός της Τάξης του Νάιτζελ Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη.

Η εμπειρία για τους νεαρούς θεατές μας δεν τελειώνει μετά την παράσταση. Σχεδιάσαμε με πολύ κέφι και φαντασία καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές ΔΡΑΣΕΙΣ που προσφέρουν έναν εναλλακτικό βιωματικό τρόπο να επεξεργαστούν τις ιδέες μιας παράστασης και να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να αποκρυσταλλώσουν αξίες, να θωρακιστούν ψυχικά και να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και τελικά τη φωνή τους.

 

Στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα του κάθε παιδιού, το δικαίωμά του στο να αισθάνεται και να σκέφτεται ελεύθερα μέσα σε ένα υποστηρικτικό ομαδοσυνεργατικό πλαίσιο, όπου η φαντασία γεννάει αυθεντικότητα, αλήθεια, και έναν ομορφότερο κόσμο. Το πρόγραμμα «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», συνεχίζεται για 4η χρονιά και ταξιδεύει από την Κρήτη έως τη Χίο, κι από την Αττική έως την Κέρκυρα, ενώ παράλληλα ενισχύεται από την «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ». Και με περισσότερους από 500 συμμετέχοντες στα εβδομαδιαία θεατρικά εργαστήρια του Μικρού Εθνικού (για βρέφη, παιδιά, έφηβους και ενήλικες) συνεχίζουμε  ν’ ανοίγουμε τη μαγική πόρτα του θεάτρου σε όλους όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά της υπέροχης τέχνης μας.

 

Σας περιμένουμε από κοντά για έναν χειμώνα γεμάτο θέατρο!

 

Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους

Εργαστήρια για ενήλικες

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.