Εθνικό Θέατρο

Θεατρικό εργαστήριο Εθνικού Θεάτρου και Φυλακών Κορυδαλλού

Από 01.09.2018 έως 31.07.2019

Με όχημα την εύπλαστη φύση της θεατρικής τέχνης, μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δράση εισχωρεί σε ένα περιβάλλον άτεγκτο, φύσει αυστηρών περιορισμών και… «απελευθερώνει». Αυτή τη χρονιά, το ερευνητικού χαρακτήρα θεατρικό εργαστήριο του Εθνικού Θεάτρου σε συνεργασία με τη Γ. Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και το Κ. Κ. Κορυδαλλού, στον πρώτο κύκλο εισάγει τους συμμετέχοντες στον κόσμο του Ντέιβιντ Μάμετ με το έργο «Οικόπεδα με Θέα» σε διασκευή που αναλαμβάνουν οι ίδιοι. Οι παραστάσεις, αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης με θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2018 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών που φιλοξενεί πλέον τις θεατρικές δράσεις. Παράλληλα με τις πρόβες, το πρόγραμμα πλαισιώνεται με διαλέξεις για τη σύγχρονη και κλασική δραματουργία, εισαγωγή στην τέχνη της σκηνοθεσίας και μαθήματα θεατρικής συγγραφής. Ο δεύτερος κύκλος θα εστιάσει σε κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Στις 15 και 16 Μαρτίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του «Παλιού σιδηρουργείου» των φυλακών θα παρουσιαστεί το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ «Οικόπεδα με θέα», σε σκηνοθεσία Στρατή Πανούριου, ο οποίος είναι  και ο υπεύθυνος του εργαστηρίου. 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Στάθης Λιβαθινός σημειώνει: μέσα στους τοίχους του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού επιχειρούμε φέτος με τον Ντέιβιντ Μάμετ – όπως και τις δυο προηγούμενες χρονιές με τον Σαίξπηρ και τον Τσέχωφ – ένα ταξίδι με τους κρατούμενους, που ανοίγει τις καρδιές και τον νου και δίνει φτερά στη σκέψη και τη φαντασία. Ένα ταξίδι που μας αφορά όλους, περισσότερο από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Γιατί μέσα από αυτό το ταξίδι, μέσα από την αγάπη, τα συλλογικότητα και τη δημιουργικότητα, οι κρατούμενοι παραδίδουν ένα μάθημα ελεύθερης σκέψης.

 

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Γιώργος Νικολόπουλος
Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Νικολόπουλος - Acting Training: Στάθης Κόικας
Σκηνική – Ενδυματολογική επιμέλεια: Διονύσης Ξαξίρης
Συντονίστρια της Θεατρικής Ομάδας: Γιολάντα Κωνσταντινίδου (Κοινωνιολόγος Κ.Κ. Κορυδαλλού)

Παίζουν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού. Στην παράσταση συμμετέχει και ο ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Κόικας.

Πληροφορίες

Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού

media gallery

Θεατρικό εργαστήριο Εθνικού Θεάτρου και Φυλακών Κορυδαλλού

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.