Εθνικό Θέατρο

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Από 30.11.2012 έως 10.02.2013

ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»

Σαν ένα παιχνίδι εκκινεί η ιστορία του Λύσανδρου και της Ερμίας, του Δημήτριου και της Ελένης, τεσσάρων νέων που κρύβονται στο δάσος της Αθήνας για να απολαύσουν τον έρωτα έτσι όπως τον επιθυμούν, μακριά από τους κανόνες που τους επιβάλλονται. Και σαν παιχνίδι συνεχίζεται, ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων, ανατροπών και «μαγικών παρεμβάσεων», καθώς ξωτικά, δαιμόνια, ο βασιλιάς και η βασίλισσά τους και αφελείς Αθηναίοι συμμετέχουν σε αυτό. Μια εκδοχή ονείρου, όπου η φαντασία επιτρέπει τα πιο ακραία, κάποιες φορές παρακινδυνευμένα άλματα μέσα στις βαθύτερες επιθυμίες, τον κρυφό ερωτισμό και τις διαδρομές του υποσυνείδητου.

Ένα από τα πιο γνωστά αλλά και πολυδιάστατα έργα του Σαίξπηρ επανέρχεται στο Εθνικό Θέατρο. Ο μεγάλος ελισαβετιανός εμπνέεται εδώ από μια ονειρική Αθήνα, που δίνει ώθηση στην ανεξάντλητη φαντασία του και γράφει ένα έργο εντυπωσιακής πλοκής, όπου το κωμικό στοιχείο κυριαρχεί, ενώ παράλληλα αγγίζονται τολμηρά θέματα. O Μιχαήλ Μαρμαρινός το προσεγγίζει με τη δική του, πάντα ιδιαίτερη, σκηνοθετική ανάγνωση. Κοντά του, μια πλειάδα έμπειρων αλλά και νέων ταλαντούχων συντελεστών, στηρίζει το ανέβασμα αυτό, με το οποίο ανοίγει και πάλι η Σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούλη".


Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.