Εθνικό Θέατρο

Πυρκαγιές

του Ουαζντί Μουαουάντ

Από 15.03.2012 έως 13.05.2012

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ)

Η αινιγματική διαθήκη που αφήνει η μητέρα της Ζαν και του Σιμόν, οδηγεί τους δύο νέους στη Μέση Ανατολή, όπου αναζητούν την πραγματική τους ταυτότητα. Το ταξίδι αυτό μετατρέπεται σε μια περιπλάνηση που θα τους φέρει σε επαφή με πρόσωπα –κλειδιά, που φωτίζουν σταδιακά το μυστήριο. Συγχρόνως, θα τους επαναφέρει νοερά στα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της μητέρας τους Ναβάλ, μεταφέροντάς τους στη φρίκη, στον παραλογισμό και στις τραυματικές συνέπειες του εμφύλιου πολέμου. Βήμα βήμα, αυτή η περιπλάνηση θα αποκαλύψει μια τρομερή αλήθεια που έχει στιγματίσει τη ζωή της μητέρας τους, αλλά και τη δική τους. Η ανακάλυψη της ταυτότητάς τους είναι οδυνηρή και λυτρωτική συγχρόνως.

Ο πολυβραβευμένος Λιβανοκαναδός συγγραφέας Ουαζντί Μουαουάντ, γνωστός στην Ελλάδα από τους Διψασμένους και τις Γυναίκες, εμπνέεται από το μύθο του Οιδίποδα αλλά και από την σκληρή ιστορία των ατελείωτων συγκρούσεων της Μέσης Ανατολής, για να γράψει ένα σπουδαίο σύγχρονο κείμενο, που ξεκινάει ως θρίλερ αλλά αποδεικνύεται βαθιά πολιτικό. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης καλείται να αντιμετωπίσει την πρόκληση όχι μόνο ενός σπουδαίου έργου αλλά και μιας παράστασης που θα δοθεί με τους θεατές και τους ηθοποιούς μαζί, «Επί σκηνής»,  εγκαινιάζοντας έτσι έναν νέο θεσμό για το Εθνικό Θέατρο. Ένα μοναδικό επιτελείο ηθοποιών καλείται να υλοποιήσει αυτήν τη νέα σκηνική πρόταση, που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή.
 

media gallery

Πυρκαγιές

του Ουαζντί Μουαουάντ

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ)

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.