Εθνικό Θέατρο

Περιποιητής φυτών

του Παύλου Μάτεσι

Από 19.10.2013 έως 01.12.2013

ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»

Με όπλο το χιούμορ, τον σαρκασμό, την πληθωρική γλώσσα και τη βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης φύσης, ο Παύλος Μάτεσις, ένας από τους σημαντικότερους έλληνες συγγραφείς όχι μόνον του θεάτρου αλλά και της πεζογραφίας μας, συνθέτει ένα από τα καλύτερα νεοελληνικά έργα του 20ού αιώνα. Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκονται δύο ηθοποιοί, «νέα ταλέντα» εδώ και χρόνια, που δεν έχουν αναδείξει ποτέ το ταλέντο τους, γιατί διστάζουν να αντιμετωπίσουν το κοινό τους. Έχοντας αποδράσει από το κοινωνικό περιβάλλον, ζουν φοβισμένοι, σαν φτωχοδιάβολοι, απομονωμένοι και αποξενωμένοι, βασίζοντας την ύπαρξή τους στη σχέση τους με τον μοναδικό άνθρωπο που συναντούν, έναν περιποιητή φυτών, που θα αποδειχτεί καταλύτης για τη ζωή τους. 

 
Ο Μάτεσις θέτει με το έργο του διαχρονικά ανθρώπινα ερωτήματα: ελευθερία, αγάπη, συντροφικότητα, μοναξιά, αλληλοβοήθεια, αναζήτηση ενός νοήματος ζωής. Με κοφτερή γλώσσα, εκρηκτική φαντασία και ευφυείς θεατρικές καταστάσεις, ο Μάτεσις παραδίδει μια εξαιρετική αλληγορία για την ανθρώπινη κατάσταση και μια φάρσα για τη ζωή και το θάνατο. Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει ένας από τους πιο ανερχόμενους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, ο βραβευμένος για την ταινία του «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού»,  Έκτορας Λυγίζος.

Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 20΄χωρίς διάλειμμα.

Περιποιητής φυτών

του Παύλου Μάτεσι

ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.